Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Gospodarstvo  ·  23.12. 2022 ob 10:59  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1374

Iščejo najemnika gostinskega lokala v Starem Velenju

images/discussions/1671789453-5YE00e-large.jpg   - www.velenjcan.si

Mestna občina Velenje in Mladinski center Velenje iščeta najemnika za gostinski lokal v novi stavbi - Pekarni idej v Starem Velenju. Najemnika bodo izbrali s pomočjo javnega zbiranja ponudb.

Z revitalizacijo starotrškega jedra je Velenje pridobilo urejen trg brez motornega prometa, ki lahko sprejme okoli 500 obiskovalcev in se je letos že izkazal kot zelo prijetno prizorišče različnih dogodkov ter novo stavbo – Pekarno idej, ki jo je v upravljanje prevzel Mladinski center Veleje. V njej je pet ateljejev, v katerih ustvarjajo lokalni umetniki, spodaj pa je prostor namenjen gostinskemu lokalu, s katerim želijo obogatiti ponudbo v tem delu Velenja in oživiti dogajanje. Najemnika bodo izbrali s pomočjo javnega zbiranja ponudb, zato vabijo interesente, da se prijavijo.

Mladinski center Velenje je objavil javno zbiranje ponudb za oddajo nepremičnine v najem: Gostinski lokal s teraso v Pekarni idej na naslovu Stari trg 17, Velenje. Gostinski lokal meri 89,49 m2 in je deloma opremljen, ima točilni pult, stole in mize ter sanitarije. Predmet najema je tudi pripadajoča terasa v izmeri 100 m2.

V razpisu piše, da iščejo najemnika za dobo pet let, in sicer od 1. 4. 2023 do 31. 3. 2028. Izhodiščna mesečna najemnina za predmet najema znaša 630 EUR in je bila določena na podlagi Cenitvenega poročila, ki ga je izdelal sodno zapriseženi cenilec gradbene stroke, ter na podlagi Odloka o obremenjevanju nepremičnin v lasti Mestne občine Velenje s služnostnimi pravicami ter oddaji v najem ali zakup (Ur. vestnik MOV, št.3/16 – uradno prečiščeno besedilo). V najemnino niso vključeni stroški tekočega vzdrževanja, obratovalni stroški in nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, ti stroški so izključno stvar in breme najemnika.


Foto: Semečnik Goran

Razpis, v katerem bodo podrobneje opisani pogoji najema in sodelovanja ter merila za ocenjevanje ponudb, je bil danes, 23. decembra objavljen na spletni strani: http://www.mc-velenje.si/.

Vsa pojasnila v zvezi z najemom in ogledom prostora v času objave javnega zbiranja ponudb lahko zainteresirani ponudniki dobijo pri direktorju Mladinskega centra Velenje Janku Urbancu (041 496 120, janko.urbanc@mc-velenje.si) od ponedeljka do petka med 8. in 12. uro.

Nepremičnina je bila zgrajena v sklopu projekta »CTN Revitalizacija starotrškega jedra«. Naložbo sta sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Predmet najema se oddaja v najem za opravljanje gostinske in prireditvene dejavnosti.

Čas oddaje predmeta najema: najemna pogodba se sklene za dobo pet (5) let, in sicer od 1. 4. 2023 do 31. 3. 2028.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !