Search
Search
Close this search box.

Napovednik vikend dogajanja v Velenju

Se še niste odločili, kako boste preživeli ta vikend? Ni problema! Mi smo za vas zbrali različne dogodke, ki vam bodo pomagali pri odločitvi. Ne glede na to, ali ste ljubitelj kino predstav, športnih aktivnosti ali drugih doživetij, pri nas boste našli vse informacije za popoln vikend.
FOTO: Mestna občina Velenje


Pred vami je tokrat izjemno pestra ponudba dogodkov za prihajajoči vikend, ki bo razveselil vse generacije. Ne glede na vaše osebne preference – ali ste ljubitelji filmskih uspešnic, glasbe ali športnih aktivnosti – vam zagotavljamo, da boste našli nekaj, kar bo pritegnilo vašo pozornost.

 • Ob 07. uri zjutraj ste vabljeni, da se odpravite na Mestno tržnico Velenje po domačo sadje, zelenjavo in ostale izdelke in pridelke lokalnih proizvajalcev in kmetov. Začutite utrip mesta.
 • Ob 09. uri vabljeni na dvodnevni Mednarodni turnir v igri ŠTRBUNK – CORNHOLE v Rdeči dvorani. Štrbunk je družinska igra, ki spodbuja zdravo tekmovalnost, prijetno druženje ter razvijanje motoričnih veščin, hkrati pa prispeva k povezovanju družinskih članov. Več si preberite v članku spodaj.
 • Ob 10. uri vas na Kardeljevi ploščadi Velenje čakajo Gregorjeve delavnice, kjer boste lahko ustvarili izdelke, ki bodo naznanili prihod pomladi. Na isti lokaciji bo hkrati bo potekala tudi Izmenjava semen in sadik, kjer si boste lahko z drugimi ponudniki izmenjali kakšno zanimivo seme ali sadiko, ki bi jo letos radi posadili na balkonu, gredici ali vrtu.
 • Ob 10. uri vam je na voljo tudi Tematsko vodenje: Sončni park. Dogodek je brezplačen in namenjen vsem ljubiteljem kulture, umetnosti, zgodovine in turizma. Prisluhnite zgodbi o močnih in izjemnih ženskah, ki so imele pomembno vlogo pri oblikovanju Sončnega parka.
 • Ponovno vabi tudi Kramarski sejem, ki se odvija na parkirišču za pošto, kjer vas bodo pričakale stojnice s pestro izbiro cenovno ugodnih izdelkov, oblačil in drugih stvari, kjer vsak lahko najde nekaj zase.
Foto: Mestna občina Velenje
 • Ob 19. uri bo v Mladinskem kulturnem klubu eMCe plac potekalo odprtje razstave Nine Hudej: Notranjost, skrita očem. Avtorica razstave, ustvarja pod umetniškim imenom Arethel Estella. Poleg pisanja poezije, pletenja in štrikanja je njej najljubše risanje. Risanje predstavlja njen način izražanja čustev, kjer risbe odražajo in razkrivajo njeno notranjost. Pri tem se včasih zgodi, da gledalci v njenih delih najdejo del sebe.
 • ob 17. uri bo v mali dvorani predvajana sinhronizirana animirana pustolovščina Široko in Kraljestvo vetrov. Zgodba govori o Nežki, avtorici otroških knjig, ki piše o Kraljestvu vetrov, kjer se bosta 4-letna Julija in 8-letna Karmen znašli po odkritju skrivnega prehoda. Tam ju preoblikujejo v mački in prebivalci ju nasilno ločijo. S pogumom in drznostjo morata premagati ovire ter se ponovno združiti. S pomočjo Selme, pevke v kraljestvu, navežeta stik s Širokom, gospodarjem vetrov, ki jima bo pokazal pot nazaj domov. A Široko morda ni takšen kot se zdi?
 • Velika dvorana Kina Velenje vas ob 18. uri vabi na kino predstavo Je kir ke riku? Poharska komedija. Zanimiv film, ki govori o dveh zaljubljencih, ki bosta razburkala tradicionalno pohorsko družino, vsega pa je kriv Ljubljančan Gašper, ki ga domačimi ne sprejmejo tako zlahka. Ker se ga hočejo čimprej znebiti, mu priredijo vaško iniciacijo, ki pa Gašperja spravi v nevarnost. Bo zaljubljencema uspelo ostati skupaj? Ga bo vas sprejela? Preverite.
 • Ob 19. uri vabljeni v veliko dvorano na ogled filma Dirka za slavo, biografska športna drama, posneta po resničnih dogodkih o borbi ekipe Lancia proti mogočni Audi ekipi na svetovnem prvenstvu v reliju leta 1983. Vodja Lancie, Cesare Fiorio, se spopade z močnim tekmecem Rolandom Gumpertom in njegovo Audi ekipo, pri čemer uporabi vse trike v knjigi, da bi dosegel zmago.

V Velenju pa bo jutri ob 21. uri v Maxu potekal tudi “koncert” Taylor Swift, seveda ne pride prava Taylor, bo pa večer obarvan v bogat repertoar njenih pesmi. Pridružite se nepozabni zabavi “Taylor Swift: The Eras Party” v organizaciji ŠŠK-ja.

 • Ob 10. uri vabljeni na dogodek Mladi muzealci: Igre moje mladosti, kjer se bodo mladi muzealci odpravili na raziskovanje medmuzejske razstave “Igre moje mladosti”, kjer bodo spoznali igre in igrače, ki so zabavale številne generacije otrok v 20. stoletju.
 • Že ob 16. uri se bo v veliki dvorani Kina Velenje predvajala uspešnica Miraculous Pikapolona & Črni maček: Film. Sinhronizirana animirana akcijska pustolovščina o dogodivščinah Marjetke in Adrijena kot Pikapolone in Črnega mačka v sodobnem Parizu. Zgodba govori o Marjetki, ki postane superjunakinja Pikapolona in se združi z Adrijenom – Črni maček, da bi rešila mesto pred novim zlobnežem. Polna akcije, humorja in romantike, ta domišljijska pustolovščina prinaša osupljive prizore in poudarja moč samozavesti, poguma in ljubezni.
 • Ob 17. uri vas bo v mali dvorani Doma kulture Velenje nasmejala komedija Star fotr avtorja Bjarni Haukur Thorssona. Monokomedija prikazuje Karlijevo zabavno potovanje skozi pozabljanje, ko izgublja očala in druge drobnarije, a kljub temu uživa v vlogi starega fotra.
 • Ob 18. uri se bo v mali dvorani Kina Velenje predvajal dokumentarni film Neskončni spomin. Film govori o Augustu Góngora, dobro uveljavljenemu čilskemu novinarju, ki je bil pomemben kronist Pinochetovih zločinov, je že več kot dvajset let v tesnem in ljubečem razmerju s Paulino Urrutia, igralko, aktivistko in političarko. Pred osmimi leti so Augustu diagnosticirali Alzheimerjevo bolezen, od takrat naprej pa se par skupaj spopada z neizprosnim in vse hitrejšim upadanjem njegovih telesnih in duševnih moči.
 • ob 19. uri pa si v veliki dvorani lahko ogledate biografsko glasbeno dramo legendarnega reggae pevca in glasbenika Boba Marleyja. Film Bob Marley prikazuje življenje in glasbo jamajške ikone, ki je s svojim sporočilom ljubezni in enotnosti navdihovala številne generacije. Na velikem platnu se prvič odkrila močna zgodba Boba Marleyja, njegovo premagovanje stiske in potovanje za njegovo revolucionarno glasbo.
Foto: Mestna občina Velenje

Vir: Mestna občina Velenje

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Svetniki sprejeli Odlok o plovbnem režimu na Velenjskem jezeru

Svetniki so na seji sprejeli Odlok o plovbnem režimu na Velenjskem jezeru, s katerim na območju Velenjskega jezera vzpostavljajo varno okolje za kopalce in varno uporabo plovil. Pred sprejetjem akta...
Kronika

Na Žalskem v tem tednu zasegli več kokaina in konoplje

Na območju Žalca v tem tednu opravili hišno preiskavo in zasegli več kokaina in konoplje. ...
Družba

V akciji “Pomladimo gozdove 2024” so včeraj v Velenju posadili 800 dreves

Včeraj, 06. aprila, je potekala vseslovenska akcija Pomladimo Gozdove 2024. ...
Družba

Wunder Beach Bar praznuje prvo obletnico z žurom z Mambo Kingsi

Najbolj priljubljen bar na Velenjskem jezeru, Wunder Beach Bar, praznuje svojo prvo obletnico z nepozabno zabavo z Mambo Kingsi. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Jutri bo potekal maraton nadzora hitrosti – objavljamo lokacije

Med 15. in 21. aprilom bo po vsej državi potekala preventivna akcija za umirjanje hitrosti na naših cestah. Policisti bodo v tem času izvajali poostren nadzor in tako preverjali, ali...
Obvestila

Javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma do konca meseca junija

Zaradi sanacije bodo javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma od ponedeljka, 22. aprila, do konca meseca junija....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 9.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Stantetove 18-32 in Šaleka 6-25 v četrtek, 18. 4. 2024, od 8.00 do 15.00, prekinjena dobava toplotne energije zaradi...

Zadnje osmrtnice

Antonija Goršek

Terezija Verbič

Karl Stropnik

Velenjcan copyright © 2023