Boštjan Volk, mladi chef iz Šaleške doline, je s svojim talentom in inovativnim pristopom osvojil prestižni naziv Evropski mladi chef 2023. Njegova kulinarična filozofija temelji na uporabi lokalnih sestavin, ohranjanju tradicionalnih kuharskih veščin in skrbnem oblikovanju jedi, ki izražajo povezanost z naravo ter dediščino Šaleške doline.
Na tekmovanju mladih kuharskih mojstrov, ki ga organizira Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT), je Boštjan prepričal mednarodno žirijo, ki ji je predsedoval priznani chef Alexandre Gauthier (nagrajen z dvema Michelinovima zvezdicama in zeleno Michelinovo zvezdico). Njegova zmagovalna jed “Honey Hug” (Medeni objem) je navdušila z edinstvenim prepletom okusov in sodobnega pristopa k tradiciji.
Ustvarjanje sladice z zgodovinskim pridihom
Na delavnici se boste preizkusili v kreiranju lastne sladice, pri čemer boste navdih črpali iz izročila Marije Pirmanšek, nekdanje kuharice v Vili Bianca. Ohranjen je njen rokopisni zvezek receptov, ki ga je ob večerih v soju sveč s peresom prepisovala iz kuharskih knjig – zdaj pa bo delavnica s sodobnim pridihom oživili to kulinarično tradicijo.
O dogodku:
- Kje? Vila Bianca, Velenje
- Kdaj? Petek, 28. februar 2025, ob 18.00
- Cena delavnice: 15 EUR na osebo
Vstopnice so na voljo v Vili Bianca vsak dan med 9. in 17. uro. A pozor, število mest je omejeno!
Več informacij in rezervacije:
- Telefon: 03/896 17 15
- E-mail: turizem@velenje.si
- Sledite nam na @visitsaleska ali obiščite spletno stran www.visitsaleska.si
Ne zamudite edinstvene priložnosti in se prepustite kulinarični ustvarjalnosti! Prisrčno vabljeni.
Vir: Mestna občina Velenje