Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Obvestila  ·  31.01. ob 18:35  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  11787

PREKLIC! Prihodnji teden popolna zapora ceste Velenje - Gornji Dolič

images/discussions/1675187932-NGgMPY-large.jpg  Huda luknja - fotografija je nastala ob obisku ministra Vrtovca ob začetku gradnje kolesarske povezave leta 2022. - Foto: www.velenjcan.si

ZAPORA PREKLICANA

Napovedana popolna zapora glavne ceste Velenje - Gornji Dolič je do nadaljnega preklicana. Zapora naj bi potekala v soboto, 11. februarja, od 7. ure zjutraj do nedelje, 12. februarja,do 17. ure. Vir: Občina Mislinja

Na prometnih znakih, ki označujejo zaporo, pa naj bi datum že spremenili na soboto in nedeljo, 25. in 26. februarja, a tudi ta datum za zdaj še ni potrjen.


Preteklo obvesitilo:

Občina Mislinja je objavila obvestilo, da bo zaradi ureditve kolesarske povezave, popolna zapora na glavni cesti GI-4, odsek 1260 Gornji Dolič – Velenje, od km 3+050 do km 4+870, v naselju Paka pri Velenju.

Popolna zapora bo trajala od sobote, 11. februarja 2023, od 7. ure, do nedelje, 12. februarja 2023, do 17. ure. Rezervni termin v primeru slabega vremena je sobota, 18. februar 2023, do nedelje, 19. ferbuar 2023.

V času popolne zapore bo promet osebnih vozil, avtobusov in tovornih vozil do 7,5t potekal po naslednjem obvozu:

- Velenje, Črnova, Vojnik, Stranice, Vitanje, Gorji Dolič in obratno.

V času popolne zapore bo promet tovornih vozil nad 7,5t potekal po naslednjem obvozu:

- Velenje, Žalec, AC A1, Maribor, Radlje ob Dravi, Dravograd, Slovenj Gradec, Mislinja in obratno.

Zapora bo označena z ustrezno cestno prometno signalizacijo.


Poznate kolesarsko pot po Mislinjski dolini, imenovano Štrekna, na katero se bo navezala kolesarska povezava Huda luknja?

Štrekna je kolesarska pot, speljana po opuščeni trasi nekdanje železniške proge, ki je povezovala Velenje z Dravogradom. Ime kolesarske poti izhaja iz dejstva, da je kolesarska pot speljana po opuščeni železnici oz. t. i. »štreki«. Gre za eno infrastrukturno najbolje urejenih tovrstnih kolesarskih poti v Sloveniji s slikovito panoramo Pohorja in Uršlje gore. Štrekna ni le sodobna, slikovita kolesarska pot, temveč je tudi bogata zakladnica tehniške dediščine, ki služi kot brezčasni spomenik človeški iznajdljivosti in odločenosti pri premagovanju zahtevnega naravnega terena. Nekdanji infrastrukturni objekti ob Štrekni vključujejo mnogo predorov, mostov, viaduktov in drugih gradbenih posegov, ki sodobnim popotnikom omogočajo, da s kolesom odkrijejo slikovito naravno lepoto in tehniško zapuščino Koroške.

https://i.imgur.com/5JrwIR3.jpg

V celotni dolžini 24 kilometrov med Gornjim Doličem in Otiškim Vrhom je asfaltirana, enotno označena ter ločena od prometa. Ob poti so kolesarjem in uporabnikom na voljo številna postajališča z vso opremo. Z blagim in enakomernim naklonom je pot še posebej primerna za družine in starejše. V Otiškem Vrhu pot doseže 345 metrov nadmorske višine, v Mislinji pa na najvišji točki kar 590 metrov.

https://i.imgur.com/HHQdEgi.jpg

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !