Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Gospodarstvo  ·  25.11. ob 11:25  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  792

TEŠ in KP Velenje pojasnjujeta motnje pri dobavi toplotne energije

images/discussions/1669375022-KLWXOG-large.jpg   - www.velenjcan.si

V sredo, 22. novembra, je na posameznih odsekih distribucijskega omrežja na območju mestne občine Velenje in občine Šoštanj prihajalo do motenj v dobavi toplotne energije. Komunalno podjetje Velenje (KPV) se je za pojasnila obrnilo na vodstvo Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ).

Pri TEŠ pojasnjujejo, da v času ko 6. blok zaradi pomanjkanja premoga stoji, toploto zagotavljajo z obratovanjem ene ali obeh plinskih turbin. Ker je toplotni odjem na meji stalnega obratovanja obeh turbin, morajo eno plinsko turbino vklapljati in zaustavljati, kar povzroča rahla nihanja parametrov v sistemu, so povedali. Pravijo tudi, da je nemogoče napovedati, do kdaj bo tako.

»S popolnoma spremenjenimi režimi delovanja se tako v TEŠ kot v KPV naši strokovnjaki srečujejo prvič in vseskozi iščejo ustrezne rešitve,« pojasnjuje KPV.

Na odjem in način uporabe ene ali obeh plinskih turbin v največji meri vpliva vreme in zunanje temperature. Čas delovanja večje ali manjše moči je tako potrebno dnevno usklajevati in prilagajati vremenskim razmeram.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !