Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  28.03. ob 14:28  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1949

V Velenju podpisali pogodbo za izgradnjo največjega skejt parka v Sloveniji

images/discussions/1680000794-Xerb9e-large.jpg   - Foto: www.velenjcan.si

Danes so direktor javnega zavoda Rdeča dvorana Športno rekreacijski zavod Velenje in predstavnika podjetja Andrejc Nizke gradnje podpisali pogodbo za začetek gradnje novega športnega objekta Urbani park. V prvi fazi bodo zgradili dve igrišči za ulično košarko, 2.000 kvadratnih metrov velik skejt park, največji v Sloveniji, ter servisni objekt. Vrednost investicije znaša 2 milijona evrov. V nadaljevanju projekta načrtujejo še izgradnjo balvanske dvorane za športno plezanje.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je izrazil veliko zadovoljstvo, da s podpisom pogodbe realizirajo projekt, ki bo z zagotavljanjem odlične športne infrastrukture pomembno prispeval k nadaljnjemu razvoju športa v Mestni občini Velenje. In namignil, da bi prva faza lahko bila gotova že to jesen. Urbani park bo urejen na območju zasutega letnega bazena (Kopališka cesta). 

https://i.imgur.com/PLt45HD.jpg
Območje zasutega bazena. Foto: www.velenjcan.si

Z novim objektom bo Velenje pridobilo nov prostor tako za razvoj perspektivnih mladih športnikov kot tudi za aktivno preživljanje prostega časa. Hkrati z gradnjo novega športnega parka bodo celostno uredili dostop za pešce, ki bo prilagojen tudi osebam s posebnimi potrebami. Vsebine so oblikovali v sodelovanju z Društvom urbanih športov Duša Velenje. Skejt park, ki bo za uporabnike brezplačen, bo primeren za izvajanje različnih urbanih športov.

Poligon, ki bo namenjen rolkarjem, kolesarjem, rolerjem in skirojem, prilagojenim za izvajanje trikov, bo omogočal vadbo tudi v večernih urah, saj bo osvetljen. V začetku aprila bo izvajalec ogradil območje in začel z deli.

»Naša želja je, da s projektom nadaljujemo čim prej in da v najkrajšem možnem času zgradimo tudi balvansko dvorano. Za prvo fazo smo zagotovili lastna sredstva, v tej finančni perspektivi Evropske unije pa bomo za nadaljevanje projekta poskušali zagotoviti še druge vire sofinanciranja,« so povedali na novinarski konferenci.

Prispevek z več informacijami še sledi.

https://i.imgur.com/yjC0po2.jpg
Načrt za Urbani park. Foto: MOV

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !