Tradicionalna likovna delavnica v Šmartnem ob Paki

Pretekli teden so v Mladinskem centru Šmartno ob Paki gostili likovnike na tradicionalni vseslovenski likovni delavnici, ki jo že vrsto let zapovrstjo prirejajo skupaj z Javnim skladom republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD).

Letošnja delavnica je bila zaradi trenutnih ukrepov izpeljana v nekoliko drugačni, bolj zgoščeni obliki kot pretekla leta, ko so se likovniki iz vse Slovenije zbrali v mladinskem centru v avgustu in tukaj intenzivno ustvarjali 10 dni. Temu je vsako leto sledila razstava nastalih del v dvorani Marof.

Letošnja izvedba delavnice je bila skrajšana na 4 dni in je imela omejeno število udeležencev. Vendar kljub temu ni bila nič manj ustvarjalna in kreativna. Morda navzlic vsemu prej naštetemu še bolj! Tako je letos na delavnici, katere tema je bila industrijska krajina, pod mentorstvom akademskega slikarja Dušana Fišerja ustvarjalo 8 udeleženk. Te so skozi likovni izraz raziskovale specifične pomene in vloge industrije v smislu človekovega preživetja, odvisnosti, razvoja, dobrega in negativnega vpliva na človeka in na naravo … To se je lepo videlo na končnih delih, ki so bila kot vedno dodelana, kompleksna a obenem sveža in všečna.

Letošnje leto se zaradi skrajšanega formata in razmer delavnica žal ni zaključila z zaključno razstavo v dvorani Marof mladinskega centra. V kolikor bodo razmere dopuščale bo JSKD razstavo postavil na ogled v prostorih galerije Muzeja premogovništva Velenje.

"Veseli nas, da so se vse udeleženke in mentor delavnice v Šmartnem ob Paki vnovič počutili prijetno in domače ter se v našo občino radi vračajo. Udeležence je med delavnico obiskal tudi župan Janko Kopušar in jim zaželel veliko ustvarjalnosti ter da se drugo leto spet srečajo v Šmartnem ob Paki samo da v običajnem terminu in obsegu," so ob tem zapisali na občini Šmartno ob Paki.

Komentiraj