Storitve Kamerata nekaj prihodnih dni ne bodo na voljo

Mestna občina Velenje občanke in občane obvešča, da storitve Kamerata v obdobju med 27. junijem in 9. julijem 2019 ne bodo na voljo. Kamerat bo s prevozi nadaljeval 10. julija 2019.

V Velenju je namreč od 12. novembra 2018 omogočen brezplačen prevoz za starejše od 65 let in gibalno ovirane Velenjčane, ki nimajo druge možnosti za prevoz. Mestna občina Velenje je kupila električni avtomobil, ki so ga poimenovali Kamerat. Z njim upravlja Mladinski center Velenje, vozijo pa ga prostovoljci Udarnika Mladinski center Velenje. Do sedaj je storitve Kamerata koristilo 63 oseb (369 voženj).

Občani Mestne občine Velenje, starejši od 65 let ali gibalno ovirani, ki potrebujejo prevoz na relaciji Šaleške doline (zdravstveni dom, pokopališče, lekarna, trgovina, banka, Bolnišnica Topolšica …), lahko storitve naročijo na brezplačni telefonski številki: 080 15 70. 

Z avtomobilom torej upravlja Mladinski center Velenje, za lažjo organizacijo prevozov pa je obvezno, da se potrebe po prevozih najavijo vsaj 3 dni preden je prevoz potreben. Klice sprejemajo od ponedeljka do četrtka od 8. do 15. ure in ob petkih od 8. do 13. ure. Klicni center so vzpostavili v Uradu za družbene dejavnosti.

Prevozi se izvajajo ob delavnikih med 7.30 in 15.30. 

Komentiraj