Search
Search
Close this search box.

Razglasili zmagovalce natečaja Najlepše urejen prodajni prostor v mestnem središču 2019

Mestna občina Velenje in SAŠA inkubator sta v soboto, 5. oktobra, na Titovem trgu organizirala prireditev Podjetno Velenje.  K sodelovanju so...

Mestna občina Velenje in SAŠA inkubator sta v soboto, 5. oktobra, na Titovem trgu organizirala prireditev Podjetno Velenje. 

K sodelovanju so povabili podjetnike, ki imajo sedež v Velenju, in jim dali priložnost, da svoje storitve in izdelke brezplačno predstavijo občanom.


Foto: Roman Bor

Na stojnicah so se predstavili :

  • Vilinka Jasminka s.p.
  • AJA-LINA d.o.o.
  • Blue Hill – gojenje sivke, Viktorija Maze s.p.
  • M-Živic d.o.o.
  • Nikki, Nika Matič s.p.
  • Pravno svetovanje, Sedina Sarajlić s.p.
  • Maya Praprot (osebno dopolnilno delo)
  • Mega M d.o.o.
  • Ana Stocca Hladin s.p.
  • Športno kulturno izobraževalno društvo
  • Flop d.o.o.
  • Optika Paka d.o.o.
  • AJPES, izpostava Velenje (agencija)
  • Komunalno podjetje Velenje, d. o. o.
  • Branka Reherman s.p.
  • Agencija M4, M4 music store, Mihael Melanšek s.p.
  • M4 music d.o.o, Poročni avto – prodaja in izposoja

“Danes se v Velenju predstavljajo podjetniki, obrtniki, ki imajo sedež v našem mestu. Njihova ponudba je zelo kvalitetna in inovativna. Želimo si še več novih podjetij, saj bomo v Mestni obcini Velenje v prihodnje ponujali se boljše pogoje. Ob praznovanju 60-letnice mesta smo se malo obrnili tudi v preteklost in s ponosom ugotavljamo, da smo ves čas ponujali kvalitetne pogoje za razvoj gospodarstva. In k temu bomo strmeli tudi v prihodnje,” je na trgu povedal podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

V nadaljevanju prireditve Podjetno Velenje je sledila modna revija. Svojo ponudbo so predstavila trgovina Emma, Rock Box, Sax, Proteini, Merot, Pletenine Špenko, Hummel, frizerska salona MH in Hipnotik ter Optika Paka Velenje.


Foto: Roman Bor

Natečaj Naj izložba 2019

Mestna občina Velenje je v septembru objavila natečaj "Najlepše urejen prodajni prostor v mestnem središču 2019" na katerega so prejeli 10 prijav. Komisija je imela težko delo, saj so se prijavitelji zelo potrudili in v mestnem središču s svojo ponudbo in dekoracijo prodajnih prostorov ustvarili pravo praznično vzdušje.

Komisija je ocenjevala:

  • Zunanjo izložbo prodajnega prostora,
  • urejenost notranjega prostora,
  • pestrost, izvirnost in inovativnost ponudbe, izdelkov in storitev,
  • prijaznost osebja,
  • celostno in oblikovno usklajenost vseh sestavnih delov prodajnega prostora s predstavitvenimi simboli, elementi, identiteto Mestne občine Velenje ali Pikinega festivala.

Potrebno je izpostaviti, da je bilo največ točk možno doseči ravno pri zadnjemu kriteriju, saj so obiskovalcem mestnega središča želeli sporočiti, da septembra Velenje praznuje 60-letnico in Pikin festival 30-letnico.

Izid je bil zelo tesen. Po seštevku točk članov komisije, ki so prodajne prostore ocenjevali, so rezultati takšni:

3. mesto – Hipnotik, frizerski studio

Zunanjo izložbo prodajnega prostora so dekorirali z barvnimi pikami, sončnicami ter napisom Velenje. V izložbi je na frizerskem stolu, v družbi nagajivega Ficka, sedela Pika Nogavička, ki se je v času Pikinega festivala očitno vsakodnevno urejala prav v Hipnotik frizerskem studiu, saj so v času festivala za najmlajše imeli posebno ponudbo, in sicer gusarsko frizuro in Pikino barvo las.


Foto: Roman Bor

2. mesto – Diamant, lepotni studio (lani zmagovalci)

Zunajni del poslovnega prostora so dekorirali v rumeno-zelenih tradicionalnih barvah Mestne občine Velenje. Sončnice, ki so zaščitni znak našega mesta, so krasile spodnji del izložbe, prav tako grb Mestne občine Velenje in znamenita stolpnica. Pred vhodom v prodajni prostor so izobesili velenjsko zastavo.

V znamenju 60-letnice so prostor dekorirali s sončničnimi srci, Piko Nogavičko ter njenim zakladom, konjem Alfredom in opico Fickom. Notranjost prostora so prav tako krasile Pikine mavrične nogavice, gumbi ter ročno izdelane sončnice. Ker Mestna občina Velenje letos praznuje jubilejnih 60 let, so v času trajanja natečaja ponudbo popestrili s 30 minutno JUBILEJNO NEGO OBRAZA.


Foto: Roman Bor

1. mesto – Nostalgija, okrepčevalnica

Okrepčevalnica Nostalgija je v času natečaja notranjost prostora dekorirala z motivi Pikinega festivala – na vsakem koraku je bilo možno zaslediti podobe Pike, glavne junakinje največjega otroškega festivala v Sloveniji ter njenega prijatelja, opice Ficka. V Pikinem ustvarjalnem kotičku so otroci lahko ustvarjali, za nagrado pa prejeli liziko. Prostor so celostno uredili v duhu praznovanja 60-letnice mesta – okrasili so ga s sončnicami, starimi fotografijami Velenja in napisom Velenje 60.

Vhod v prostor so krasili baloni v barvah grba Mestne občine Velenje. Vse obiskovalce pa je pozdravila in pogostila prijazna zaposlena oblečena v Piko. V času natečaja so za obiskovalce pripravili posebno ponudbo. Ponujali so otroški Pikin burger, za odrasle pa "Velenjsko ploščo".


Foto: Roman Bor

Več novic

Družba

Imate radi muzejske razstave? V kolesu sreče si lahko priigrate letno družinsko karto Muzeja Velenje

Še vedno imate možnost osvojili odlične nagrade. Le zavrtite kolo sreče na spletni strani Mestne občine Velenje in se razvajajte....
Družba

Košarkarski klub Elektra včeraj izvolil novega predsednika

Včeraj, 08. aprila, je v Šoštanju potekala volilna skupščina Košarkarskega kluba Elektra....
Gospodarstvo

Kakšni so načrti države glede Premogovnika Velenje in Termoelektrarne Šoštanj?

Na 16. redni seji Državnega sveta Republike Slovenije je vprašanje za Vlado RS in Ministrstvo za finance o načrtih Holdinga Slovenske elektrarne glede obratovanja TEŠ in Premogovnika Velenje postavil tudi...
Družba

V šoštanjski občini cveti bogata kultura pevskih zborov, med njimi tudi Oktet Zavodnje, ki deluje že 47. let

Šoštanjska občina je prava zakladnica pevskih talentov, ki krasijo okoliške kraje že vrsto let. Med njimi izstopa Oktet Zavodnje, ki deluje že 47. let....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Jutri bo potekal maraton nadzora hitrosti – objavljamo lokacije

Med 15. in 21. aprilom bo po vsej državi potekala preventivna akcija za umirjanje hitrosti na naših cestah. Policisti bodo v tem času izvajali poostren nadzor in tako preverjali, ali...
Obvestila

Javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma do konca meseca junija

Zaradi sanacije bodo javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma od ponedeljka, 22. aprila, do konca meseca junija....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 9.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Stantetove 18-32 in Šaleka 6-25 v četrtek, 18. 4. 2024, od 8.00 do 15.00, prekinjena dobava toplotne energije zaradi...

Zadnje osmrtnice

Marija Rajer

Martin Skočaj

Zvone Kovač

Velenjcan copyright © 2023