Spletna delavnica: Umetnost sprejemanja in dajanja

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

Velenjsko društvo NOVUS pripravlja brezplačno spletno delavnico na temo Umetnost sprejemanja in dajanja, ki bo potekala v sredo, 20. maja 2020, ob 17. uri, preko spletne aplikacije ZOOM.

Predgovor organizatorjev k delavnici:

Skozi izražanje medsebojne ljubezni vedno dajemo in hkrati sprejemamo. Takrat teče energija dajanja in sprejemanja v obliki osmice. Starši, ki v brezpogojni ljubezni skrbijo za rast in razvoj otroka, ne pričakujejo ničesar v zameno. Če pričnejo starši morda zaradi svojih lastnih prepričanj ali pričakovanj do otrok iskati iz njihove strani hvaležnost ali obnašanje v skladu s svojimi prepričanji, to ni več brezpogojna ljubezen. Takrat dobijo starši občutek izigranosti, razočaranja ali celo občutek nehvaležnosti s strani otrok. Ste kdaj poslušali starše nič nisi hvaležen za vse kar ti dajem, dokler boš pod mojo streho boš delal tako kot jaz rečem.

Otrok se rodi in samo je, je čista nedolžna iskrivost, kar odrasli sčasoma izgubimo. Otroci samo vedo kaj si želijo, starši pa morda mislimo »vemo« kaj je prav za otroka. Pa je temu res vedno tako. Kaj pa starši prejmemo v zameno. Ali se sploh zavedamo kako veliko prejmemo od otrok. Radost tisto iskrivost, čistost duše v njih, iskrenost. Odrasli smo kot energijske pijavke, ko se napajamo z njihovo energijo, naše davno pozabljene otroške nagajivosti in iskrene radosti življenja. Spomnimo se tega kot starši, kaj pa kot otroci. Kaj smo prejeli od staršev? Občutek varnosti ali omejitve, občutek svobode, podpore ali ozkih programskih prepričanj.

Prejemamo ravno toliko, kot sebe vrednotimo in se spoštujemo. Če nimamo v sebi dovolj ljubezni in spoštovanja do sebe, ne znamo in ne zmoremo dajati, kakor tudi ne sprejemati po zakonu narave nam danega obilja. Vse kar naredimo ali ne naredimo ima svoj energijski zapis, je naša življenjska šola in rast.

Vabljeni, da se delavnice udeležite. Prijave sprejemajo na sabina.lebar@drustvo-novus.com.

Komentiraj