Praznični koncert za srčne Velenjčane bo tudi dobrodelen

V sredo, 30. septembra, bodo ob 18. uri na Titovem trgu pripravili praznični koncert za srčne Velenjčane – prostovoljce in vse, ki so pomagali v času prvega vala epidemije koronavirusne bolezni, ter vse tiste, ki pomagajo ljudem v stiskah tudi sedaj. Na koncertu bo Peter Dermol, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje in Odboru za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje vsakemu simbolično predal ček v višini 5.000 evrov. Na koncertu bodo nastopili ansambel Spev in skupina Varni Paljak.

V času prvega vala epidemije s koronavirusno boleznijo je veliko Velenjčanov in Velenjčank pokazalo, kako veliko srce imajo in kako srčno je naše mesto. Prostovoljci Udarnik Mladinskega centra Velenje in številni drugi prostovoljci, Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje, Civilna zaščita Mestne občine Velenje, Zdravstveni dom Velenje, Lekarna Velenje, Dom za varstvo odraslih Velenje, ekipa javne kuhinje, gasilci, policisti, mestni redarji, donatorji, rudarji, delavci v tovarnah, prodajalci v trgovinah, Gorenje Gostinstvo in mnogi drugi posamezniki so v kritičnih trenutkih stopili skupaj in pomagali vsem, ki so pomoč potrebovali.

S koncertom za srčne Velenjčane se želi Mestna občina Velenje zahvaliti vsem, ki so pomagali in ki pomagajo tudi sedaj. In ker je zaradi koronavirusa še več takšnih, ki so v stiski, bodo 5 tisoč evrov namenili Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje za nakup računalniške opreme za učence in dijake, ki jo potrebujejo. Prav tako bodo 5 tisoč evrov namenili Odboru za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje, ki bo s sredstvi pomagal socialno najbolj šibkim v občini.

"Pred nami so negotovi časi, zato pozivamo vse občane, da pomagajo, kadar je to mogoče. Ostanimo srčni in ponosni, da je Velenje mesto, ki ima srce," ob tem sporočajo iz Mestne občine Velenje.

Dogodki bodo organizirani v skladu s priporočili NIJZ.

Komentiraj