Search
Search
Close this search box.

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 30. januar 2024

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist I – vodja policijskega okoliša.
FOTO: knmedia

ČETRTEK

V četrtek zjutraj so obravnavali kaznivo dejanje goljufije, pri katerem je osumljeni preko telefona oškodovancu naročil, naj si v sklopu poslovanja z Bitcoini naloži na računalnik program preko katerega mu je kasneje odtujil 1.150,00 evrov. Za storilcem poizvedujejo.

V četrtek jih je občanka obvestila, da se je dan prej nahajala na protestnem shodu, kjer je do nje pristopila znanka in jo vpričo vnukinje ozmerjala. Zanjo bodo uvedli prekrškovni postopek.

V četrtek ob 13.00 uri so obravnavali kršitev javnega reda in miru. V stanovanjskem bloku na Jenkovi cesti sta delavca, ki sta prenavljala stanovanje ozmerjala sosedo, ki ju je prišla opozorit, da sta glasna. Zanju bodo uvedli prekrškovni postopek.

PETEK

V petek zjutraj so policisti v Šoštanju ustavili voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaseženo mu je bilo vozilo, zanj pa bodo podali obdolžilni predlog.

V petek jih je skrben občan obvestil, da je v Starem Velenju na vozišču vozilo, ki predstavlja nevarnost za ostale udeležence v prometu. Na kraju so ugotovili, da se je vozilo samo zapeljalo s parkirnega mesta in trčilo v drog javne razsvetljave. Voznici, ki pri parkiranju ni ustrezno zavarovala vozila, so izdali plačilni nalog.

V petek je njihova patrulja mladoletni občanki zasegla PVC vrečko s posušenim vršičkom zelene rastline in PVC vrečko z delci posušene zeleno – rjave rastline. Po analizi bodo zanjo podali obdolžilni nalog in poročilo na center za socialno delo.

SOBOTA

V soboto zjutraj je na postajo prišel občan in podal prijavo za kaznivo dejanje groženj. Znanec mu je preko aplikacije Messenger napisal resne grožnje zoper njega in njegove. Zanj bodo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje groženj.

V soboto okoli polnoči so policisti v prometu ustavili voznico osebnega avtomobila, kateri je poteklo vozniško dovoljenje iz zdravstvenih razlogov. Na kraju ji je bilo vozilo zaseženo, zanjo pa bodo podali obdolžilni predlog.

V soboto so policisti dvema občanoma zasegli prepovedane substance, za katere bodo po analizi v kolikor bodo pozitivne na prepovedano drogo, izdali odločbo o prekršku.

V soboto zvečer so posredovali na Šaleški cesti, kjer je imel stanovalec glasno glasbo in motil sosedi. Na kraju so ugotovili, da ju je tudi verbalno ozmerjal. Zanj bodo uvedli prekrškovni postopek.

NEDELJA

V nedeljo zjutraj so bili obveščeni o grožnjah moškega, ki je doma grozil, da bo ubil bivšo partnerko, nakar se je z vozilom odpeljal od doma. Policijska patrulja je moškega z vozilom izsledila v Velenju in ga poskušala ustaviti, vendar voznik ni upošteval odredbe in odpeljal naprej v smeri Mislinje. Med vožnjo je kršil več prometnih predpisov. Kasneje so ga policisti uspeli ustaviti in mu odvzeli prostost. Zaradi objestne in nevarne vožnje bo zanj podana kazenska ovadbo za kaznivo dejanje nevarne vožnje. Prav tako še zbirajo obvestila zaradi storitve kaznivega dejanja nasilja v družini.

V nedeljo zvečer je na postajo prišel občan in naznanil več kaznivih dejanj vlomov v tovorna vozila. Neznani storilec je vlomil v osem vozil iz katerih pa ni odtujil ničesar. Zanj poizvedujejo.

PONEDELJEK

V ponedeljek zjutraj so bili iz ambulante nujne medicinske pomoči obveščeni, da se pri njih nahaja peška, ki je bila udeležena v prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da je v njo na prehodu za pešce, trčil voznik osebnega avtomobila. Peška je v nesreči utrpela lažje telesne poškodbe. Zaradi izsiljevanja pešca na prehodu za pešce bo povzročitelju izdan plačilni nalog.

V ponedeljek zjutraj so posredovali na zavodu za zaposlovanje, kjer je stranka v postopku razgrajala kasneje pa še grozila s samomorom. Kršitelja je na kraju pregledal zdravnik in ga napotil na zdravljenje. Zanj bodo uvedli prekrškovni postopek.

V ponedeljek popoldan so bili obveščeni o medvrstniškem nasilju v Šoštanju. Na enoti se je zglasila mati s sinom in povedala, da je omenjenega potiskal in udaril sošolec. Po zbranih obvestilih bodo s poročilom obvestili tožilstvo in center za socialno delo.

Istega dne so obravnavali še kaznivo dejanje groženj pri katerem je znanec preko sms sporočil zagrozil znancu, da ga bo ubil. Zanj bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Včeraj potekal občni zbor PGD Gaberke

Včeraj, 27. januarja, je Prostovoljno gasilsko društvo v Gaberkah zaznamovalo začetek nove sezone s tradicionalnim občnim zborom, na katerem so se člani zbrali za redni pregled preteklega dela ter premislek...
Družba

Na Kopah se že pripravljajo na nepozaben žur, prihajajo Petar Grašo in Mambo Kings

Na najbolj party smučišču, na Kopah, vedno poskrbijo za nepozabne žure in v soboto, 3. februarja 2024, ne bo nič drugače. ...
Gospodarstvo

Letos bodo pripravili vsaj 10 velikih dogodkov in več kot 150 dogodkov na temo bolj zeleno, bolj trajnostno

Velenje je letos ponosni nosilec naziva evropski zeleni list. V teh dneh so mesto »odeli« v barve zelenega lista, saj si resnično želijo, da bi vsi razmislili o nekaterih navadah,...
Gospodarstvo

Premogovnik Velenje aktivno vključen v mednarodni projekt HESS

Evropska unija s svojimi programi in skladi skrbi tudi za razvoj in prestrukturiranje premogovništva. Raziskovalni sklad za premog in jeklo (RFCS) je namenjen sofinanciranju projektov s področja jekla in premoga....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023