Search
Search
Close this search box.

VIDEO: Policijsko poročilo, dne 19. oktober 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 781 klicev občanov. 169 klicev je bilo interventnih, devet...

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 781 klicev občanov. 169 klicev je bilo interventnih, devet nujnih.

V zadnjih treh dneh smo pestro dogajanje beležili na področju ilegalnih migracij. Na območju policijskih postaj Šmarje pri Jelšah in Rogaška Slatina smo izsledili 42 tujcev, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. V enem primeru nas je na ilegalne prebežnike opozorila občanka, ki se ji za klic zahvaljujemo.

S področja cestnega prometa tokrat na srečo ne poročamo o prometnih nesrečah s hudimi posledicami. Obravnavali smo eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami ter petnajst prometnih nesreč z materialno škodo. Žal pa kljub vsem preventivnim prizadevanjem tudi ta vikend ni šlo brez vožnje pod vplivom alkohola.

Področje kriminalitete so zaznamovali vlomi v stanovanjske hiše. Štiri smo obravnavali. Še vedno ostaja pereča problematika nasilja v družini. Minuli konec tedna smo na našem območju obravnavali tri primere nasilje v družini. V vseh treh primerih smo osumljene ovadili, dvema smo izrekli ukrepa prepovedi približevanja, enega smo pridržali.

S področja javnega reda in miru poročamo o petnajstih kršitvah v javnih in štirinajstih kršitvah v zasebnih prostorih.

Podrobnosti v nadaljevanju.

Prometna varnost

V petek zgodaj zjutraj smo v Zrečah ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil neregistrirano vozilo, brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel 0,30 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozilo smo mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Vozila smo minuli konec tedna zasegli še sedmim voznikom. V štirih primerih smo voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo zasegli osebna vozila, v treh primerih kolesa z motorjem.

V petek pozno zvečer smo v Velenju obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal 0,78 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka . Sledi obdolžilni predlog. Vozniku smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali.

V večernih urah smo pijanega voznika, ki je imel 0,60 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, obravnavali tudi v Laškem. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog.

Kriminaliteta

V petek zjutraj smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Strmci na območju Laškega. Storilec je ukradel tri denarnice z gotovino. Kmalu po dejanju smo v Strmci obravnavali moškega, ki je pri ugotavljanju identitete poskušal policistom zbežati. Šlo je za 42-letnega Slovaka. V postopku smo ugotovili, da je imel pri sebi stvari ukradene pri jutranjem vlomu v hišo. Sledi kazenska ovadba.

Iz osebnega vozila parkiranega na parkirišču v Šempetru v Savinjski dolini je neznani storilec ukradel obe registrski tablici.

V soboto zjutraj smo bili obveščeni o vlomu v klet na Aškerčevi ulici v Celju. Storilec je ukradel otroško kolo znamke BMX.

V soboto smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Vrhu nad Laškim. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi terasna vrata, je ukradel gotovino,računalnik, monitor in fotoaparat.

V nedeljo smo vloma v stanovanjski hiši obravnavali v Kraberku in v z Braslovčah. V nobenem primeru lastniki ničesar ne pogrešajo.

Na Pucovi ulici v Celju smo včeraj obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel kolo, teniški lopar in nekaj drugih stvari.

Včeraj popoldne smo na območju Vojnika obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilništva. 40-letni moški je z vilami napadel sosedo s katero sta v dolgoletnem sporu. Poškodoval je ni. 40-letniku smo odvzeli prostost. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništvo, ga bomo kazensko ovadili.

Ilegalne migracije

V soboto dopoldne smo na območju Kunšperka izsledili 16 državljanov Bangladeša in tri državljane Pakistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Po opravljenih postopkih smo jih predali hrvaškim varnostnim organom.

V Nimnem smo v soboto okoli poldneva izsledili 11 državljanov Sirije, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za azil.

11 državljanov Egipta in enega državljana Tunizije smo v soboto izsledili tudi v Nimnem. Vse smo po opravljenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Toliko o dogajanju v zadnjih treh dneh na našem območju. Glede na vsakodnevno veliko število okuženih pozivamo vse občane na našem območju naj upoštevajo določila aktualnega Odloka in s tem doprinesejo k zajezitvi širjenja okužbe s koronavirusom.

Za malce razvedrila v teh težkih, resnih dneh dodajamo posnetek lisice, ki so jo šentjurski policisti ujeli pri igri z zaščitno masko.

Pazite nase in ostanite zdravi.

Več novic

Družba

V Topolšici včeraj potekalo tradicionalno pionirsko gasilsko tekmovanje

Na krajevnem prazniku v Topolšici vsako leto gasilci pripravijo tradicionalno pionirsko gasilsko tekmovanje....
Šport

Karateist Jure Sluga bo zastopal Slovenijo na evropskem prvenstvu v Zadru

Na članskem evropskem prvenstvu v Zadru bo karateist Karate kluba Seki, Jure Sluga, ponosno zastopal barve Karate zveze Slovenije kot edini predstavnik Slovenije v kategoriji kata....
Družba

Učenci velenjske glasbene šole navdušili na tekmovanju v Naborjetu

V nedeljo, 19. maja 2024, je v Naborjetu (Malborghetto) v Italiji potekalo 11. mednarodno tekmovanje "Tomaž Holmar" za klavir in harmoniko....
Turizem

Na 2. Turističnem forumu skupaj s strokovnjaki o ohranjanju kulturne dediščine #foto

Danes je v Vili Bianca potekal 2. Turistični forum Šaleške doline. Letošnja tema je bila dediščina premogovništva kot priložnost za razvoj turizma Šaleške doline....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Zaprta glavna cesta Velenje – Arja vas

Zaradi prometne nesreče pri Črnovi je zaprta glavna cesta Velenje - Arja vas....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki še vedno možnost izbire osebnega pediatra

ZD Velenje obvešča, da je v Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki, ki spada pod ZD Velenje, še vedno mogoča izbira osebnega pediatra. V pediatrični ambulanti opravlja delo Ksenija Kozorog, dr....
Obvestila

Prekinjena dobava toplotne energije – Metleče

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Metleč v četrtek, 23. 5., od 8. do 15. ure prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja vzdrževalnih del na...
Obvestila

Zapora ceste v Vinski gori

Zaradi izgradnje novega kanalizacijskega omrežja bo od danes, 21. maja, do predvidoma 24. maja popolna zapora ceste Vinska Gora–Prelska–Lokovina, od hišne številke Vinska Gora 54 do Vinska Gora 63. Obvoz...

Zadnje osmrtnice

Viljem Vertačnik

Janez Venta

Ana Marija Lesjak

Velenjcan copyright © 2023