Dogodek, ki je že postal tradicionalni kulinarični praznik, bo potekal v petek, 29. avgusta 2025, s pričetkom ob 19. uri. Organizatorja, Zavod za turizem Šaleške doline in Šili testenine, vabita vse ljubitelje dobre hrane in družbe, da se pridružijo temu nepozabnemu večeru.
Glavni ustvarjalec večernega šest hodnega menija bo priznani chef Jure Dretnik iz restavracije GT19, ki s svojo strastjo in izkušnjami, nabranimi ob delu z vrhunskimi chefi, kot so Janez Bratovž, Ana Roš ter brata Enrico in Roberto Cera, piše svojo edinstveno kuharsko zgodbo. Jure je prejemnik prestižnih nagrad, kot sta Gault&Millau in Mladi talent 2025, njegov moto pa je jasen: lokalno – sezonsko – brez odpada.
Testenine Šili bodo tekom večera zvezda posameznih šestih hodov, ki jih bodo spremljala skrbno izbrana vina iz Hiše dobrih vin Koželj, s čimer bo kulinarična zgodba večera zaokrožena v popolno doživetje.
Za čarobno atmosfero bodo poskrbeli Zavod za turizem Šaleške doline in priznani florist Simon Ogrizek, ki bo s svojo dekoracijo ustvaril ambient, usklajen z zgodovinskim prostorom in poletnim časom. Za dodatno toplino in prijetno vzdušje bo poskrbela glasbena spremljava.
Cena za to edinstveno doživetje znaša 95 €, ki vključuje meni z vinsko spremljavo. Število mest je omejeno na 120, zato priporočajo pravočasen nakup kart:
- Po telefonu: 041 670 879
- Po e-pošti: info@silipasta.com
- Na spletni strani: https://webshop.silipasta.com
Dogodek je zasnovan trajnostno, z uporabo lokalnih in sezonskih sestavin, brez plastike ter z minimalnim nastankom odpadkov. Do prizorišča lahko pridete tudi peš ali s kolesom. Za obiskovalce z avtomobili je na voljo parkiranje v garažni hiši Mercator centra Velenje..
Za dodatne informacije:
- turizem@velenje.si
- 03 896 17 15
- www.visitsaleska.si
Dogodek prirejata Zavod za turizem Šaleške doline in Šili testenine, ob podpori Mestne občine Velenje.


Vir: Visit Šaleška