Prometno poročilo, torek 17.september 2019 ob 17:15

Stanje na cestah danes (DARS d.d.).

Prometni nesreči:
- Na primorski avtocesti med priključkom Senožeče in razcepom Nanos je zaprt prehitevalni pas proti Ljubljani. Nastal je krajši zastoj, potovalni čas se podaljša 5 - 10 minut.
- Na štajerski avtocesti med počivališčem Zima in priključkom Celje vzhod je zaprt prehitevalni pas proti Ljubljani, nastal je krajši zastoj, potovalni čas se podaljša 5 - 10 minut.

Zaradi popoldanske prometne konice je zgoščen in upočasnjen promet na cestah, ki vodijo iz mestnih središč.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

Dela:
- Na primorski avtocesti bo zaradi postavljanja delovne zapore danes predvidoma od 18. ure naprej promet med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani potekal le po enem pasu. Kasneje bosta vzpostavljena dva zožana pasova.
- V nočeh na sredo, četrtek in petek bo na gorenjski avtocesti v predoru Karavanke promet potekal izmenično enosmerno med 20. in 5. uro zjutraj.
- Zaradi rušenja cestninske postaje je na primorski avtocesti zaprt priključek Divača v obe smeri. Obvoz je možen preko priključkov Kozina, Sežana vzhod in Senožeče.
- Na gorenjski avtocesti je zaprt priključek Kranj zahod proti Avstriji.
- Na dolenjski avtocesti je med priključkoma Grosuplje in Višnja Gora spremenjena prometna ureditev. Vozniki, ki želijo zapustiti avtocesto na priključku Višnja Gora proti Novemu mestu, naj se na začetku delovne zapore pri Grosupljem držijo levega pasu.
- Cesta Kranjska Gora - Vršič bo zaprta vsak delovnik med 8. in 17. uro predvidoma do 4. oktobra. Obvoz je preko prelaza Predel in prehoda Rateče. Med vikendi in v nočnem času bo promet urejen izmenično enosmerno.