Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Politika  ·  04.08. ob 09:52  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  4122

Janez Melanšek novi podžupan Mestne občine Velenje

images/discussions/1691135542-XYzoaL-large.jpg

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je s 1. avgustom 2023 za novega podžupana imenoval Janeza Melanška, ki bo funkcijo opravljal nepoklicno. Novi podžupan bo po pooblastilu župana opravljal delo s področja zaščite in reševanja, tehnične kulture in izvajanja drugih nalog iz pristojnosti župana.

Mestna občina Velenje že ima 2 podžupanji, Aleksandro Vasiljević in Darinko Mravljak, ki po županovem pooblastilu opravljata posamezne naloge iz njegove pristojnosti. V skladu s Statutom Mestne občine Velenje lahko ima občina za pomoč pri opravljanju nalog župana največ 3 podžupane, ki jih imenuje in razrešuje župan izmed članov občinskega sveta.

Novi podžupan Mestne občine Velenje Janez Melanšek, po izobrazbi diplomirani ekonomist, je poveljnik Civilne zaščite za Zahodno štajersko regijo. Na lokalnih volitvah leta 2022 je bil v Svet Mestne občine Velenje izvoljen kot svetnik Gibanja Svoboda.

Podžupanja Aleksandra Vasiljević opravlja delo predvsem s področja družbenih dejavnosti – vodenje ali sodelovanje pri pripravi in izvedbi projektov, sodelovanje z državnimi organi ter drugimi organizacijami in institucijami, skrb za izvrševanje odločitev občinskega sveta, koordiniranje izvajanja nalog in zagotavljanje kontinuitete dela, dajanje predlogov za izboljšave in neposredna pomoč županu. Podžupanja Darinka Mravljak opravlja delo predvsem s področja delovanja krajevnih skupnosti in društev.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !