Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Gospodarstvo  ·  09.08. ob 10:10  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  4552

V Hisense Europe bodo pomagali s solidarnostno pomočjo zaposlenim in lokalnim skupnostim

images/discussions/1691568336-7YjNAY-large.jpg   - Foto: Hisense Europe

Katastrofalne poplave so povzročile razdejanje tudi v domovih številnih sodelavcev Hisense Europe, prav tako pa onesposobile marsikaterega od njihovih dobaviteljev in poslovnih partnerjev ter ohromile lokalne skupnosti. V podjetju bodo zato z več ukrepi poskušali čim bolj pomagati tako svojim zaposlenim kot lokalnim skupnostim, ki jih je naravna nesreča najbolj prizadela.

»Hvaležni smo, da so vsi naši sodelavci na varnem. Imeli smo tudi veliko srečo, da je naše podjetje ostalo nepoškodovano, da lahko nemoteno obratujemo, posledično pa tudi pomagamo drugim, ki niso imeli te sreče. Zdaj se moramo solidarno in z ramo ob rami lotiti odprave posledic, pomagati najbolj ogroženim posameznikom in lokalnim skupnostim ter kot podjetje in posamezniki prispevati največ, kar lahko, da se družine in skupnosti, ki jih je prizadelo hudo razdejanje, čim prej lahko iz šoka vrnejo vsaj v neko obliko normalnega življenja,« je povedal predsednik uprave Hisense Europe Hanson Han.

Sodelavcem, ki so v poplavah utrpeli škodo na svojih domovih, bodo dodelili enkratno solidarnostno pomoč, ki jo ureja kolektivna pogodba podjetja. Najvišji neobdavčen znesek enkratne solidarnostne pomoči je določen z višino lanske povprečne mesečne bruto plači v republiki Sloveniji in znaša 2032 evrov bruto, »vendar to ne pomeni, da je to tudi najvišji znesek, ki ga bo posameznik lahko prejel od podjetja,« dodajajo v podjetju. Večje škode bodo dodatno obravnavali v naslednjem krogu in tistim, ki jih je prizadelo najhujše uničenje, pomagali z dodatnimi donacijami po enakem sistemu, bodisi v denarju ali v gospodinjskih aparatih. Poleg prispevka podjetja bodo v fond za solidarnostne pomoči tudi vsi člani poslovodstva prispevali po 10 odstotkov svojih plač.

Sindikat SKEI Gorenje poziva zaposlene, da skupaj pomagajo sodelavcem v stiski

Na pobudo sindikata SKEI bodo omogočili zaposlenim, ki to želijo, da neposredno pomagajo in za pomoč sodelavcem, ki so jih prizadele poplave, namenijo del svoje plače ali dobroimetja za malico. »Zaposleni v Hisense Europe smo vedno znali priskočiti na pomoč ljudem, ki jih je prizadela nesreča. Tokrat so katastrofalne poplave prizadele kar nekaj naših zaposlenih. Tako podjetje kot sindikat se že odzivata in pomagata prizadetim. Pozivam vse zaposlene, da tudi sami po svojih močeh pomagamo in v čim večjem številu pristopimo k akciji zbiranja denarnih sredstev. Bodimo solidarni. Skupaj smo močnejši,« je dejal Žan Zeba, predsednik konference SKEI Gorenje.

Z donacijami bodo podprli tudi najbolj ogrožene lokalne skupnosti

»Pozabili ne bomo niti na lokalne skupnosti, ki se te dni soočajo s katastrofalnim uničenjem, tako premoženja svojih občanov, kot tudi osnovne infrastrukture ter javnih objektov. Z župani občin savinjsko-šaleške in koroške regije smo že vzpostavili kontakt in jim bomo pomagali z donacijami,« pravijo v podjetju.

14. avgust bo dan solidarnosti

V podjetju so imeli 14. avgusta predviden kolektivni dopust in prosti dan, včeraj pa je vlada razglasila ta dan za dela prost dan in dan solidarnosti. V tem duhu so pozvali vse zaposlene, ki imajo to možnost in ki jih poplave niso prizadele, da se pridružijo delovnim akcijam v svojih soseščinah ter po svojih najboljših močeh priskočijo na pomoč svojim prijateljem, znancem, sosedom in lokalnim skupnostim pri odpravljanju posledic nedavne naravne katastrofe. »V slogi je moč in to smo sodelavci Hisense Europe dokazali že v marsikateri težki situaciji. Tudi tokrat bomo ponosno stopili skupaj za naše družine, sodelavce in širšo skupnost,« sporočajo iz Hisense Europe.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !