Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Gospodarstvo  ·  20.12. 2022 ob 21:37  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  645

SAŠA inkubator uspešno zaključil dvoletno programsko obdobje

images/discussions/1673295753-RLQXQY-large.jpg  Ekipa SAŠA inkubatorja na 'teambuilding-u'. - Foto: SAŠA inkubator

SAŠA inkubator je uspešno zaključil programsko obdobje 2020 – 2022. Skupaj so izvedli kar 132 delavnic in dogodkov, katere je obiskalo več kot 2000 udeležencev. Njihove smernice za prihodnost pa ostajajo enake  - nadaljevati zgodbo enega najaktivnejših in najprodornejših inkubatorjev v Sloveniji.

V SAŠA inkubatorju, ki je regijski inkubator in že več let del podporne mreže SIO (subjekti inovativnega okolja), so v programskem obdobju 2020-2022 izvedli 132 delavnic in dogodkov. Razvoju idej in prestopu inovativnemu podjetništvu je bilo posvečenih več kot 2600 ur osebnega svetovanja ekipe SAŠA inkubatorja in zunanjih mentorjev. Njihove dogodke pa je obiskalo več kot 2000 udeležencev.

https://i.imgur.com/MP0RcLM.jpg
Delavnica Marketing Canva v prostorih SAŠA inkubatorja, vir: SAŠA inkubator

Dogodki in delavnice za vse

Dogodki in delavnice, ki jih izvaja SAŠA inkubator so namenjene vsem starostnim skupinam, ki imajo podjetniško idejo in za vse, ki so tik pred ustanovitvijo podjetja ali že poslujejo. »Nadgrajevanje znanja in pridobivanje novih kompetenc s področja različnih podjetniških tem, je ključno na podjetniški poti, ki je polna vsakodnevnih izzivov,« so zapisali v SAŠA inkubatorju.

Programi, ki jih izvajajo, aktivno vključujejo mlade, s katerimi izvajajo startup vikende, preko katerih se mladi spoznavajo s podjetništvom in pridobivajo podjetniške veščine, tisti, z najboljšimi idejami pa se udeležijo tudi nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah POPRI. V letošnjem letu so se pridružili tudi mednarodnemu projektu PoMP, ki je namenjen razvoju pridobivanja podjetniških kompetenc, ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti, s poudarkom na prenosu znanja strokovnih delavcev in učiteljev na dijake in učence v osnovnih šolah. 

https://i.imgur.com/5zljLGA.jpg
Startup dan z dijaki Gimnazije Velenje v Sončnem parku, vir: SAŠA inkubator

Startup Generator

Vsako leto odprejo poziv za nova zagonska podjetja SAŠA regije, kjer se prijavljeni potegujejo za svoje mesto v ekskluzivnem programu za razvoj podjetniške ideje – Startup Generator. Šest tedenski program delavnic in ekskluzivnih dogodkov najboljšim odpira vrata do 10.000 eur nepovratnih sredstev Mestne Občine Velenje.

Business minds

Del letnega programa SAŠA inkubatorja obsega tudi sklop delavnic Business minds, ki vsebinsko povezujejo in prispevajo k boljši osebni in poslovni rasti podjetnikov ter odgovarjajo na aktualna vprašanja in izzive, kako umestiti podjetniško poslanstvo v svoj trajnostni in izpolnjujoč življenjski slog brez poti v izgorelost.

V poslovnih prostorih trenutno 42 inkubirancev

Med ključne storitve, ki jih nudijo SIO subjekti sodita tudi krepitev podjetniške skupnosti in nudenje ugodnega najema poslovnih prostorov najboljšim startupom. V sodobno opremljenih prostorih PC Standarda v Velenju, prostorih coworkinga v Kreativnem centru Čuk in enoti SAŠA inkubatorja v Šoštanju je trenutno 42 inkubirancev.

https://i.imgur.com/3TTJrAL.jpg
Dogodek Tarča priložnosti na Starem trgu v Starem Velenju, vir: SAŠA inkubator

Storitve SAŠA inkubatorja so brezplačna

SAŠA inkubator je v sodelovanju z Javno agencijo Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije  - SPIRIT izvajal program podpornih storitev subjektov inovativnega okolja, ki je namenjen izvajanju brezplačnih storitev za zagon, rast in razvoj podjetij za inovativne potencialne podjetnike ter nova in obstoječa inovativna podjetja, startupe. V programskem obdobju 2020 – 2022, ki se je zaključilo, je v Sloveniji delovalo enaindvajset SIO-tov (subjekti inovativnega okolja) po vsej Sloveniji. 

Storitve, ki jih subjekti inovativnega okolja nudijo so brezplačne, saj so finančno podprte s strani javne agencije SPIRIT, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in sredstev s strani Evropske unije.

Cilji za prihodnost ostajajo visoki

Izzivov nikoli ne zmanjka, zato v SAŠA inkubatorju pripravljajo nov program in smernice delovanja v prihodnjem letu, ki bo zagotovo nadaljevanje uspešne zgodbe enega najaktivnejših in najprodornejših inkubatorjev v Sloveniji.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !