Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Gospodarstvo  ·  19.09. ob 14:40  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  3098

Predstavniku sindikata Bećareviću iz Premogovnika Velenje grozi odpoved iz krivdnih razlogov

images/discussions/1663590461-gYoqVG-large.jpg  Foto: Asmir Bećarević na novinarski konferenci za dostojne malice rudarjev - Velenjcan TV

Predstavniku Sindikata delavcev rudarstva in energetike Slovenije Asmirju Bećareviću, zaposlenemu v Premogovniku Velenje, grozi odpoved zaposlitve iz krivdnih razlogov. Po navedbah podjetja naj bi kršil bolniški stalež, po oceni sindikata pa je postopek stekel izključno zaradi njegovega sindikalnega dela.

Poslovodstvo Premogovnika Velenje se je, kot so sporočili iz sindikata, s povračilnimi ukrepi lotilo Bećarevića po peticiji za dostojno malico, ki jo je podpisalo več kot 1000 zaposlenih v velenjskem rudniku.

Bećarević je sicer zaposlen v jami za polni delovni čas na delovnem mestu vodja priprave, a je za to delo trenutno nezmožen. Kljub zdravstvenim težavam pa je sindikalno delo opravljal naprej, v skladu z zdravstvenimi zmožnostmi, pri čemer je imel s strani zdravnikov odobrene izhode. (vir: STA)

Premogovnik Velenje kategorično zavrača očitke, da je sindikalna dejavnost bila razlog za začetek postopka odpovedi. Navajajo, da je delavec v času bolniškega staleža večkrat kršil navodila njegove osebne zdravnice. »Poleg dovoljenih sprehodov v okolici doma je opravljal še vrsto drugih aktivnosti,« so dodali.

Za Bećarevićem je zagovor v postopku redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz krivdnega razloga. Zdaj čaka še na uradno odločitev poslovodstva PV. »V kolikor Bećarević prejme odpoved pogodbe o zaposlitvi, bomo nemudoma sklicali novinarsko konferenco, na kateri bomo predstavili nadaljnje aktivnosti SDRES-a,« so povedali v sindikatu.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !