Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  14.06. ob 09:28  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  755

Knapi: "Varčujejo na naših plačah, sedaj pa še na naših malicah" #video

Knapi so včeraj pred Premogovnikom Velenje spregovorili o slabi kvaliteti in količini njihove malice, o drastično povišanih cenah malic ter o slabih pogojih za prehranjevanje.

"Varčujejo na naših plačah, sedaj pa še na naših malicah," je poudarjal predstavnik Sindikata delavcev rudarstva in energetike (SDRES) Asmir Bećarević. "Včasih knapi dobijo star kruh in pokvarjeno čebulo, ko to vrnejo, dobijo blok nazaj in ostanejo lačni," je povedal član izvršilnega odbora SDRES Suad Hodžić, "iz drugega sindikata nas določeni prosijo naj ukrepamo mi, ker pri njih ne želijo," je še dodal. Zaposleni na PV Slobo Nezirović je še navrgel, da malice tudi količinsko niso več kar so bile.

V sindikatu (SDRES) želijo zbrati 600 podpisov med zaposlenimi za peticijo, ki jo bodo predložili vodstvu Premogovnika Velenje, z namenom, da pokažejo složnost pri obravnavi njihovih zahtev, ki se v osnovi tičejo le dviga nadomestila za prehrano, za dober evro več po malici.

Govora je bilo tudi o tožbi med sindikatoma, reprezentativni sindikat SPESS, ki ima pod okriljem okoli 80% zaposlenih v jami, namreč toži SDRES za navajanje neresničnih navedb v javnosti, kar pa pri SDRES zanikajo in poleg trditev prilagajo dokumentacijo. O tem bomo spregovorili v naslednjem prispevku.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !