Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Gospodarstvo  ·  12.05. ob 14:52  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  340

VIDEO: Na občini obljubljajo 1000 novih delovnih mest do leta 2027

Včeraj sta v Poslovni coni Stara vas pogodbo za odkup zemljišča v izmeri 4.705 m², za območje kjer so danes vrtovi, podpisala župan MO Velenje Peter Dermol in direktor družbe Tiki HVAC Branko Apat.

Družba ima sedež v Velenju na Partizanski cesti 12 in gradi na okolju prijaznih energetsko učinkovitih rešitvah, tako za domače bivalne kot tudi poslovne in proizvodne prostore. V Šaleški dolini naj bi pripomogli tudi pri zeleni prestrukturi daljinskega ogrevanja. Novi prostori bodo začeli obratovati leta 2024, kjer bo tudi referenčen laboratorij s področja obnovljivih virov energije. V Poslovni coni Stara vas bo v sklopu izgradnje tretje razvojne osi, ko bo vkopan daljnovod, na voljo za gradnjo še dodatnih cca 80.000 m² zemljišč (zahodni del cone).

»S tem podpisom o prodaji tudi uradno pričenjamo s privabljanjem investitorjev in s 1. fazo prestrukturiranja, katere cilj je, da bo do leta 2027 v poslovni coni 1000 novih delovnih mest,« je povedal župan in se zahvalil vodstvu družbe Tiki HVAC. Skupino Tiki, ki je od leta 2019 del globalne švedske korporacije NIBE Industrier, tvorita družba Tiki HVAC d.o.o., v Velenju in tovarna Tiki v Stari Pazovi (Srbija).

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !