Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Gospodarstvo  ·  22.12. 2022 ob 13:15  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1217

Marko Mavec ponovno na čelu Premogovnika Velenje

images/discussions/1671710679-yL1xBY-large.jpg  Marko Mavec - Foto: RTV SLO

Po včerajšnjem prejetju priporočila o menjavi vodstva Premogovnika Velenje je danes o tem odločal Nadzorni svet Premogovnika Velenje. Tako so odločili, da bo vodstvo ponovno prevezl Marko Mavec, drugi član uprave pa je postal dr. Janez Rošer. 

Nadzorni svet HSE je včeraj sprejel priporočilo za zamenjavo generalnega direktorja Premogovnika Velenje Aleša Logarja in direktorja dr. Janeza Rošerja. V priporčilu so imenovali predlog o novem generalnem direktorju in danes je Nadzorni svet Premogovnika Velenje ta predlog tudi potrdil. Tako je Marko Mavec postal novi direktor ob pomoči drugega člana uprave dr. Janeza Rošerja. Tako bo uprava Premogovnika Velenje s 1. januarjem 2023 dvočlanska. Dosedanji direktor Aleš Logar medtem ostaja zaposlen v Premogovniku, so sporočili iz HSE.

Marko Mavec, magister rudarskih in geotehnoloških znanosti, je bil v premogovniku zaposlen večino svoje poklicne poti. Med drugim je upravljalca velenjskega premogovnika vodil od oktobra 2019 do konca maja 2020, ko so ga nadzorniki predčasno odpoklicali in na njegovo mesto imenovali doktorja znanosti s področja geotehnologije Janeza Rošerja. V HSE pravijo, da se Mavec ponovno vrača v vodstvo družbe v obdobju "izjemno zahtevnih pogojev za izkop premoga, ki vplivajo na obratovanje Termoelektrarne Šoštanj".

https://i.imgur.com/COxLcKW.jpg

Skupno delo Mavca in Rošerja bo "izjemnega pomena za zagotavljanje pogojev za izkop ustreznih količin premoga, potrebnega za delovanje Termoelektrarne Šoštanj, ob hkratnem zagotavljanju vzdržnega poslovanja družbe v prihodnje" navajajo v HSE. Tudi težave Premogovnika Velenje in nejasni obeti za poslovanje premogovno-energetskega kompleksa v Šaleški dolini so med razlogi za 500-milijonsko dokapitalizacijo HSE, ki jo je v zadnjih dneh izvedla država.

https://i.imgur.com/pUgHPsL.jpg

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !