Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  17.09. ob 15:50  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  426

Vista gostila vseslovensko srečanje veteranov in častnikov #foto #video

Danes, 17. septembra, se je ob 11. uri na prireditvenem prostoru Vista v Velenju začelo tradicionalno srečanje vojnih veteranov in častnikov Slovenije. 

Uvodoma so prisotne nagovorili župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo generalmajor Ladislav Lipič, predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever dr. Tomaž Čas in predsednik Zveze slovenskih častnikov generalmajor Dobran Božič. Sledil je raznolik spremljevalni program, za glasbo pa je poskrbel ansambel Veseli svatje. 

Slovenska vojska in Policija sta sodelovali s prikazom tehnike in oborožitve. Zainteresirani so se lahko preizkusili v lokostrelstvu in pridobili informacije o vojaških poklicih. Na ogled sta bila postavljena tehnični zbor vojske in policije z različnimi modeli lovskih letal in dronov ter drugo raznovrstno vojaško in policijsko opremo.

V teh dneh Mestna občina Velenje pripravlja tudi na slavnostno odprtje Parka državnosti, ki ga bodo organizirali v ponedeljek, 24. oktobra 2022, ob 16. uri. Z njim bodo v Velenju celostno zaokrožili in dopolnili vsebino Spominskega centra 1991 ter omogočili obisk tudi večjim skupinam. Park je zasnovan skupaj z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenje in bo prilagojen za ogled tudi osebam z omejitvami. 

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !