Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  30.05. ob 13:58  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1281

V ŽIVO: Generacijski forum z občani - Kako do prihrankov toplotne energije

Mestna občina Velenje danes ob 17. uri pripravlja v Vili Bianci Generacijski forum z občani - Skupaj do prihrankov toplotne energije. Forum boste lahko spremljali tudi v ŽIVO, tukaj v članku.

Na forumu bodo predstavili, kako bo potekala preobrazba daljinskega ogrevanja, ki jo v Velenju morajo speljati, kaj vas v zvezi s preobrazbo čaka v prihodnjih mesecih, kako lahko posameznik z različnimi ukrepi vpliva na zmanjšanje stroškov in tudi, kaj bodo morali vsi občanke in občani narediti zaradi preobrazbe. Režim ogrevanja bo potrebno prilagoditi, zaradi česar bodo nekateri ukrepi v stanovanjih, hišah nujni.

Zbrane bo preko video povezave nagovoril minister za okolje, podnebje in energijo mag. Bojan Kumer, v živo pa bo z nami župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

»V Mestni občini Velenje se zavedamo, da je nujno skrbno načrtovanje preobrazbe daljinskega ogrevanja in procesov sanacije stanovanjskih objektov, saj lahko le tako zmanjšamo porabo energije. Prehod na nove vire ogrevanja ne bo uspešen brez aktivnega sodelovanja in ukrepov občanov na svojih domovih.«

Na forumu bodo sodelovali:

- tehnični direktor Komunalnega podjetja Velenje Janez Ramšak,
- direktor agencije KSSENA Boštjan Krajnc,
- predstavnica upravnikov iz podjetja Habit Jožica Borovnik,
- predstavnik Ekosklada Robert Špegel,
- vodja Energetske pisarne Mestne občine Velenje Adnan Ajšič in
- direktor Uprave Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori.

Na dogodku bo tudi direktor Urada za spodbujanje zelenega prehoda z Ministrstva za okolje, podnebje in energijo Klemen Košir in predstavnik Fakultete za strojništvo prof. dr. Andrej Kitanovski. Predstavili bodo, kakšen je energetski prihranek že saniranega bloka v Velenju in kakšne so možnosti sofinanciranja takšnih sanacij. Predstavnica upravnikov bo predstavila, kako se z vsem tem soočajo upravniki, seznanili vas bodo s postopki pridobivanja subvencij na strani upravnika in etažnih lastnikov. Predstavili bodo tudi delovanje energetske pisarne in odprli številne druge teme s področja ogrevanja, ki so v teh dneh zelo aktualne.

Forum bodo predvajali tudi v živo na spletni strani www.velenje.si in na FB profilu Mestne občine Velenje.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !