Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  25.05. ob 10:58  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1263

V Velenju tekmovanje v smučarskih skokih, pomerili se bosta tudi Nika Križnar in Nika Prevc

images/discussions/1684997983-9YpxaY-large.jpg

V Velenju so zopet obudili tekmovanje v smučarskih skokih po načelu izločanja, tako boste v soboto, 27. maja, lahko spremljaji napete tekme in na koncu slavili z najboljšimi. Na dogodku bo potekal tudi blagoslov novega klubskega kombija, v vmesnem času tekem pa bo poskrbljeno za zabavo in bogat srečelov. Kvalifikacije se bodo pričele ob 16. uri, ob 18. uri pa bo pričetek skokov na HS 75 in HS 45.

V ponedeljek, 22. maja 2023, je v prostorih Vile Bianca potekala novinarska konferenca kjer so predstavili prihajajoče tekmovanje Ski jumping challanger za pokal Mestne občine Velenje. V Velenju so pred skoraj 30 leti pričeli s tekmovanji v smučarskih skokih na izločanje, po zgledu teniških tekmovanj. Kasneje so ta model prevzeli v FIS za Novoletno skakalno turnejo.

https://i.imgur.com/nWq12oe.jpgZ leve: Gorazd Pogorelčnik, Milan Živic, Aleksandra Vasiljević in Borut Meh.

Predsednik Smučarsko skakalnega kluba Velenje Milan Živic:

»Cilj in želja Smučarsko skakalnega kluba Velenje in Mestne občine Velenje je, da promoviramo sam skakalni center, poleg tega pa, da sam Smučarsko skakalni klub Velenje s prireditvijo zagotovi optimalna sredstva za naše delovanje. Na tekmovanju bo hkrati potekal tudi blagoslov novega kombija, ki smo ga prejeli v klubu, tako da bo prireditev zelo zanimiva. Zato vabljeni na dogodek!«

Podpredsednica organizacijskega odbora Aleksandra Vasiljević, ki je nastopila tudi v imenu župana MO Velenje Petra Dermola, ta je tudi častni pokrovitelj dogodka: 

»Izjemno vesela in ponosna sem, da smo pristopili k organizaciji takšnega dogodka. Sploh po nekaj letni pavzi, ko v Velenju ni bilo tekmovanj v smučarskih skokih. Pri sami organizaciji so poleg Mestne občine Velenje sodelovali člani SSK Velenje in člani Rdeča dvorana ŠRZ. Pomemben in vodilni člen je bil tudi predsednik organizacijskega odbora Jože Novak, ki danes zaradi službenih obveznosti žal ni prisoten.«

V organizacijskem odboru so se skupaj z MO Velenje potrudili, da privabijo čim več kakovostnih skakalcev, ki bodo privabili gledalce. Tako zmagovalca na skakalnici HS 75 ne prejmeta samo pokala MO Velenje, temveč tudi nagrado v višini 800 EUR bruto. Poraženca finala prejmeta 300 EUR bruto. V kategoriji mlajših – do 15 let zmagovalec ali zmagovalka prejme pokal MO Velenje in 200 EUR bruto, poraženec pa 100 EUR bruto.

»Naj povem, da bodo letos nastopili B reprezentantje, da bodo nastopili vsi mladinski reprezentantje, tudi tisti tekmovalci, ki so letos osvajali točke svetovnega pokala in pa seveda A reprezentanca deklet, vključno z Niko Križnar in Niko Prevc, ki sta obe letos stali na stopničkah za zmagovalce na tekmah Svetovnega pokala, tako da konkurenca bo izredno močna,« je povedal Borut Meh, predsednik Zbora in Odbora panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo o nastopajočih.

https://i.imgur.com/tpY4lER.jpg
Enake nagrade so tudi v ženski kategoriji, čeprav na fotografiji niso zajete.

Vstopnine ne bo, je pa namen prireditve zbiranje prostovoljnih sredstev za izboljšanje finančnega stanja Skakalnega kluba Velenje, ki so si letos privoščili nov kombi.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !