Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  26.07. 2022 ob 07:47  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  7435

V velenjskem premogovniku prišlo do nesreče, poškodovanih 14 rudarjev (posodobljeno)

images/discussions/1658814455-XeNXnL-large.jpg  Simbolična fotografija - Reševalna služba Premogovnika Velenje (rlv.si)

Velenje, 26. 7. 2022 - Včeraj ob 22.50 je v velenjskem premogovniku prišlo do stebrnega udara. Pri tem se je v prvi fazi poškodovalo 12 rudarjev, v Zdravstveni dom Velenje pa so dodatno napotili še dva rudarska spremljevalca. Reševalni ekipi rudnika tokrat ni bilo potrebno posredovati, saj so vsi rudarji iz jame prišli sami.

Danes je generalni direktor velenjskega rudnika Janez Rošer v izjavi za medije povedal, da nihče izmed poškodovanih rudarjev ni pristal v bolnišnici, utrpeli so predvsem udarce, nekateri imajo zvit gleženj, posamezniki pa so vdihovali tudi prah. Dejal je tudi, da je bil takoj po dogodku obveščen republiški rudarski inšpektor, ki je že obiskal kraj dogodka. Preiskava dogodka je v teku. Po oceni generalnega direktorja je udar vplival na jamsko infrastrukturo. Pričakujejo vpliv na obratovanje odkopa, vendar še vedno ugotavljajo, kakšen bo časovni zamik pri odkopu premoga.

Z vsakodnevnim spremljanjem vseh parametrov v jami, izdelanim načrtom obrambe in reševanja ter osveščanjem zaposlenih si v Premogovniku Velenje vsakodnevno prizadevajo, da bi bilo teh nesreč čim manj, so pojasnili. Kljub omenjenemu zaradi specifike dejavnosti, ki se odvija 500 metrov pod površjem zemlje, v jami še vedno lahko pride do dogodkov in izrednih razmer, ki se jih kljub najsodobnejši tehnologiji ne da predvideti. Zadnji stebrni udar se je pripetil septembra 2019, ko je bilo poškodovanih 11 rudarjev. (vir: STA)

Tudi župan MO Velenje Peter Dermol je danes podal izjavo za medije.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !