Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  13.09. ob 10:06  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1148

V Šoštanju uspešno nadaljujejo z dirkami z motorji

images/discussions/1694590710-yL1QBL-large.jpg

Že drugič zapored je po večletnem trudu, na območju pridobivalnega prostora Premogovnika Velenje, potekal Enduro vikend (2. 9. - 3. 9. 2023). Letos je bila sobotna dirka uvrščena tudi v tekmovalno sezono Enduro Cross Country, kar je priznanje in velika potrditev izjemnega dela kluba Racing sport Šoštanj. 

Piše predsednik kluba Racing sport Šoštanj Boris Kodrun:

Po mesecu dela na stezi nam je zopet uspelo nemogoče. Kljub neurju, blatu in nekajdnevnem deževju nismo obupali ter se predali. Z nesebično pomočjo vseh smo 4 km progo uredili premišljeno, natančno, razgibano in predvsem atraktivno.

Na tekmo se je prijavilo več kot 300 tekmovalcev iz Slovenije, Bosne in Hercegovine Avstrije, Hrvaške ter Italije.

Potekale so štiri posamezne dirke, in sicer so prvo pričeli najmlajši tekmovalci v  kategoriji Enduro 65 in 85 (70 min). Prvo mesto sta osvojila J. G. Jazbar (kategorija 65) in avstrijski dirkač P. Leitgeb (kategorija 85).

Sledila je kategorija BRONZE (60 min), kjer smo na štartu videli več kot 110 tekmovalcev. Po nekaj ovinkih so že vozili drug za drugim in navduševali gledalce z vznemirljivo vožnjo, ki je bila še bolj razburljiva ob tako velikem številu tekmovalcev. Najboljši v kategoriji BRONZE so bili K. Jereb, G. Gregorič in F. Leitner.

Tretja dirka je potekala v kategoriji SILVER (90 min), kjer se je navdušenje le še stopnjevalo. Prva tri mesta v kategoriji SILVER so si razdelili G. Fulop, N. Jelenc in M. Sedej.

Vrhunec dneva je bila zadnja dirka v kategoriji GOLD (120 min), ki je bila poslastica za vse navdušence ob progi. Prvo mesto je osvojil T. Mulec, drugo G. Hauptman in tretje D. Tadics.

V nedeljo so tekmovanje najprej odprla električna kolesa (zmagovalec A. Plešnik), sledila je zanimiva enduro dirka v žrebanih parih ter vožnja na čas s štirikolesniki, kjer so se pomerila tudi dekleta (zmagovalka L. Videčnik in zmagovalec K. Potež).

Izžrebani pari v enduro dirki, ki so se podali na prašno progo in zasedli prve tri stopničke so bili T. Krajnc ter T. Mulec, L. Šmon in D. Jelen ter J. Orlović in Z. Jurčević.

V vikendu smo združili več panog in obenem pokazali, da sta proga ter prostor resnično primerna za vse. Ponovno smo dokazali, da je zanimanje za tovrstne dogodke veliko.

Na podelitvah sta se pridružila tudi župan Občine Šoštanj, Boris Goličnik in direktor PV, Janez Rošer. Strinjala sta se, da je skrajni čas za ureditev poligona oz. proge, ki bo odprta vse leto in kjer se bomo lahko varno vozili, trenirali ter tekmovali. 

https://i.imgur.com/qBRoNja.jpg

Še enkrat hvala za podporo Premogovniku Velenje, Občini Šoštanj in vsem fantom za pomoč, našemu podmladku ter sponzorjem, ki so projekt podprli.

Velika zahvala gre generalnemu sponzorju Zavarovalnici Triglav, ki ima velik posluh za šport in nas je velikodušno podprla.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !