V Šoštanju uspešno nadaljujejo z dirkami z motorji

Že drugič zapored je po večletnem trudu, na območju pridobivalnega prostora Premogovnika Velenje, potekal Enduro vikend (9. 9. - 10. 9. 2023). Letos j...
NULL

Že drugič zapored je po večletnem trudu, na območju pridobivalnega prostora Premogovnika Velenje, potekal Enduro vikend (2. 9. – 3. 9. 2023). Letos je bila sobotna dirka uvrščena tudi v tekmovalno sezono Enduro Cross Country, kar je priznanje in velika potrditev izjemnega dela kluba Racing sport Šoštanj. 

Piše predsednik kluba Racing sport Šoštanj Boris Kodrun:

Po mesecu dela na stezi nam je zopet uspelo nemogoče. Kljub neurju, blatu in nekajdnevnem deževju nismo obupali ter se predali. Z nesebično pomočjo vseh smo 4 km progo uredili premišljeno, natančno, razgibano in predvsem atraktivno.

Na tekmo se je prijavilo več kot 300 tekmovalcev iz Slovenije, Bosne in Hercegovine Avstrije, Hrvaške ter Italije.

Potekale so štiri posamezne dirke, in sicer so prvo pričeli najmlajši tekmovalci v  kategoriji Enduro 65 in 85 (70 min). Prvo mesto sta osvojila J. G. Jazbar (kategorija 65) in avstrijski dirkač P. Leitgeb (kategorija 85).

Sledila je kategorija BRONZE (60 min), kjer smo na štartu videli več kot 110 tekmovalcev. Po nekaj ovinkih so že vozili drug za drugim in navduševali gledalce z vznemirljivo vožnjo, ki je bila še bolj razburljiva ob tako velikem številu tekmovalcev. Najboljši v kategoriji BRONZE so bili K. Jereb, G. Gregorič in F. Leitner.

Tretja dirka je potekala v kategoriji SILVER (90 min), kjer se je navdušenje le še stopnjevalo. Prva tri mesta v kategoriji SILVER so si razdelili G. Fulop, N. Jelenc in M. Sedej.

Vrhunec dneva je bila zadnja dirka v kategoriji GOLD (120 min), ki je bila poslastica za vse navdušence ob progi. Prvo mesto je osvojil T. Mulec, drugo G. Hauptman in tretje D. Tadics.

V nedeljo so tekmovanje najprej odprla električna kolesa (zmagovalec A. Plešnik), sledila je zanimiva enduro dirka v žrebanih parih ter vožnja na čas s štirikolesniki, kjer so se pomerila tudi dekleta (zmagovalka L. Videčnik in zmagovalec K. Potež).

Izžrebani pari v enduro dirki, ki so se podali na prašno progo in zasedli prve tri stopničke so bili T. Krajnc ter T. Mulec, L. Šmon in D. Jelen ter J. Orlović in Z. Jurčević.

V vikendu smo združili več panog in obenem pokazali, da sta proga ter prostor resnično primerna za vse. Ponovno smo dokazali, da je zanimanje za tovrstne dogodke veliko.

Na podelitvah sta se pridružila tudi župan Občine Šoštanj, Boris Goličnik in direktor PV, Janez Rošer. Strinjala sta se, da je skrajni čas za ureditev poligona oz. proge, ki bo odprta vse leto in kjer se bomo lahko varno vozili, trenirali ter tekmovali. 

https://i.imgur.com/qBRoNja.jpg

Še enkrat hvala za podporo Premogovniku Velenje, Občini Šoštanj in vsem fantom za pomoč, našemu podmladku ter sponzorjem, ki so projekt podprli.

Velika zahvala gre generalnemu sponzorju Zavarovalnici Triglav, ki ima velik posluh za šport in nas je velikodušno podprla.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Kultura

Edita Kos Martinšek debitira s prvo samostojno razstavo v Vili Bianci

V Vili Bianci v Velenju je odprta prva samostojna likovna razstava avtorice Edite Kos Martinšek. Razstava, z naslovom "Insert za ambient", predstavlja pomemben dogodek v njeni umetniški karieri. ...
Družba

Zdrav začetek dneva v velenjskih šolah in vrtcih s tradicionalnim slovenskim zajtrkom

V Mestni občini Velenje so danes v vrtcih in šolah za zajtrk ali malico uživali tradicionalno slovensko hrano....
Družba

Pisanje voščilnic, ki ogrejejo srca: Pridružite se projektu za osrečevanje starejših

V osmih letih obstoja projekta "Mala pozornost za veliko veselje" so prostovoljci po vsej Sloveniji ustvarili in razposlali impresivnih 136.585 voščilnic in prazničnih pisem, namenjenih osamljenim starejšim v domovih in...
Družba

Oživljanje Zgornje Savinjske doline z veliko čistilno akcijo

Tri in pol mesece po uničujoči ujmi, ki je prizadela Zgornjo Savinjsko dolino, se lokalna skupnost pripravlja na pomembno akcijo čiščenja....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Štefan Pečnik

Stanislava Forneci

Jože Lavre

Velenjcan copyright © 2023