Search
Search
Close this search box.

V Šoštanju uspešno nadaljujejo z dirkami z motorji

Že drugič zapored je po večletnem trudu, na območju pridobivalnega prostora Premogovnika Velenje, potekal Enduro vikend (9. 9. - 10. 9. 2023). Letos j...
NULL

Že drugič zapored je po večletnem trudu, na območju pridobivalnega prostora Premogovnika Velenje, potekal Enduro vikend (2. 9. – 3. 9. 2023). Letos je bila sobotna dirka uvrščena tudi v tekmovalno sezono Enduro Cross Country, kar je priznanje in velika potrditev izjemnega dela kluba Racing sport Šoštanj. 

Piše predsednik kluba Racing sport Šoštanj Boris Kodrun:

Po mesecu dela na stezi nam je zopet uspelo nemogoče. Kljub neurju, blatu in nekajdnevnem deževju nismo obupali ter se predali. Z nesebično pomočjo vseh smo 4 km progo uredili premišljeno, natančno, razgibano in predvsem atraktivno.

Na tekmo se je prijavilo več kot 300 tekmovalcev iz Slovenije, Bosne in Hercegovine Avstrije, Hrvaške ter Italije.

Potekale so štiri posamezne dirke, in sicer so prvo pričeli najmlajši tekmovalci v  kategoriji Enduro 65 in 85 (70 min). Prvo mesto sta osvojila J. G. Jazbar (kategorija 65) in avstrijski dirkač P. Leitgeb (kategorija 85).

Sledila je kategorija BRONZE (60 min), kjer smo na štartu videli več kot 110 tekmovalcev. Po nekaj ovinkih so že vozili drug za drugim in navduševali gledalce z vznemirljivo vožnjo, ki je bila še bolj razburljiva ob tako velikem številu tekmovalcev. Najboljši v kategoriji BRONZE so bili K. Jereb, G. Gregorič in F. Leitner.

Tretja dirka je potekala v kategoriji SILVER (90 min), kjer se je navdušenje le še stopnjevalo. Prva tri mesta v kategoriji SILVER so si razdelili G. Fulop, N. Jelenc in M. Sedej.

Vrhunec dneva je bila zadnja dirka v kategoriji GOLD (120 min), ki je bila poslastica za vse navdušence ob progi. Prvo mesto je osvojil T. Mulec, drugo G. Hauptman in tretje D. Tadics.

V nedeljo so tekmovanje najprej odprla električna kolesa (zmagovalec A. Plešnik), sledila je zanimiva enduro dirka v žrebanih parih ter vožnja na čas s štirikolesniki, kjer so se pomerila tudi dekleta (zmagovalka L. Videčnik in zmagovalec K. Potež).

Izžrebani pari v enduro dirki, ki so se podali na prašno progo in zasedli prve tri stopničke so bili T. Krajnc ter T. Mulec, L. Šmon in D. Jelen ter J. Orlović in Z. Jurčević.

V vikendu smo združili več panog in obenem pokazali, da sta proga ter prostor resnično primerna za vse. Ponovno smo dokazali, da je zanimanje za tovrstne dogodke veliko.

Na podelitvah sta se pridružila tudi župan Občine Šoštanj, Boris Goličnik in direktor PV, Janez Rošer. Strinjala sta se, da je skrajni čas za ureditev poligona oz. proge, ki bo odprta vse leto in kjer se bomo lahko varno vozili, trenirali ter tekmovali. 

https://i.imgur.com/qBRoNja.jpg

Še enkrat hvala za podporo Premogovniku Velenje, Občini Šoštanj in vsem fantom za pomoč, našemu podmladku ter sponzorjem, ki so projekt podprli.

Velika zahvala gre generalnemu sponzorju Zavarovalnici Triglav, ki ima velik posluh za šport in nas je velikodušno podprla.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Šport

Benjamin Mešanović na 51. evropskem prvenstvu za kadete, mladince in U21 v Gruziji zasedel 9. mesto

Karate klub Velenje je na tekmovanje Tbilisiju, glavnem mestu Gruzije, poslal tudi enega izmed svojih perspektivnih karateistov....
Obvestila

V ZD Velenje imenovali strokovno vodjo

Z imenovanjem strokovne vodje je vodstvo Zdravstvenega doma Velenje v celoti konstituirano....
Družba

Ste vedeli, da je Mestna občina Velenje razdeljena na kar 16 krajevnih skupnosti in 3 mestne četrti?

V Mestni občini Velenje je kar 25 naselij, teritorialno pa se deli na 3 mestne četrti in 16 krajevnih skupnosti. S 36 tisoč prebivalci je 6. največje mesto v Sloveniji....
Gospodarstvo

Za razvoj gospodarstva, turizma in športa kar 672,4 milijone evrov

Ministrstvo bo v letu 2024 namenilo, kar 672,4 milijonov evrov sredstev za razvoj gospodarstva, turizma in športa....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Organizatorji zagotovili dodatne vstopnice za jutrišnjo tekmo Slovenija – Francija

Vstopnice, ki so bile v prodaji za jutrišnjo kvalifikacijsko tekmo med reprezentancama Slovenije in Francije so razprodane....
Obvestila

Na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujili večino cvetja

Na Občini Šoštanj z obžalovanjem ugotavljajo, da je bila na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujena večina cvetja....
Obvestila

Upokojil se bo specialist ortoped dr. Milorad Puvalić

Iz ZD Velenje sporočajo, da se bo z 2. 4. 2024 upokojil specialist ortoped dr. Milorad Puvalić. Zahvaljujejo se mu za njegovo predano, strokovno in humano delo ter mu želijo...
Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....

Zadnje osmrtnice

Vinko Muš

Stanislava Verhovnik Dušak

Djordjo Vejnović

Velenjcan copyright © 2023