Search
Search
Close this search box.

V Šoštanju uspešno nadaljujejo z dirkami z motorji

Že drugič zapored je po večletnem trudu, na območju pridobivalnega prostora Premogovnika Velenje, potekal Enduro vikend (9. 9. - 10. 9. 2023). Letos j...
NULL

Že drugič zapored je po večletnem trudu, na območju pridobivalnega prostora Premogovnika Velenje, potekal Enduro vikend (2. 9. – 3. 9. 2023). Letos je bila sobotna dirka uvrščena tudi v tekmovalno sezono Enduro Cross Country, kar je priznanje in velika potrditev izjemnega dela kluba Racing sport Šoštanj. 

Piše predsednik kluba Racing sport Šoštanj Boris Kodrun:

Po mesecu dela na stezi nam je zopet uspelo nemogoče. Kljub neurju, blatu in nekajdnevnem deževju nismo obupali ter se predali. Z nesebično pomočjo vseh smo 4 km progo uredili premišljeno, natančno, razgibano in predvsem atraktivno.

Na tekmo se je prijavilo več kot 300 tekmovalcev iz Slovenije, Bosne in Hercegovine Avstrije, Hrvaške ter Italije.

Potekale so štiri posamezne dirke, in sicer so prvo pričeli najmlajši tekmovalci v  kategoriji Enduro 65 in 85 (70 min). Prvo mesto sta osvojila J. G. Jazbar (kategorija 65) in avstrijski dirkač P. Leitgeb (kategorija 85).

Sledila je kategorija BRONZE (60 min), kjer smo na štartu videli več kot 110 tekmovalcev. Po nekaj ovinkih so že vozili drug za drugim in navduševali gledalce z vznemirljivo vožnjo, ki je bila še bolj razburljiva ob tako velikem številu tekmovalcev. Najboljši v kategoriji BRONZE so bili K. Jereb, G. Gregorič in F. Leitner.

Tretja dirka je potekala v kategoriji SILVER (90 min), kjer se je navdušenje le še stopnjevalo. Prva tri mesta v kategoriji SILVER so si razdelili G. Fulop, N. Jelenc in M. Sedej.

Vrhunec dneva je bila zadnja dirka v kategoriji GOLD (120 min), ki je bila poslastica za vse navdušence ob progi. Prvo mesto je osvojil T. Mulec, drugo G. Hauptman in tretje D. Tadics.

V nedeljo so tekmovanje najprej odprla električna kolesa (zmagovalec A. Plešnik), sledila je zanimiva enduro dirka v žrebanih parih ter vožnja na čas s štirikolesniki, kjer so se pomerila tudi dekleta (zmagovalka L. Videčnik in zmagovalec K. Potež).

Izžrebani pari v enduro dirki, ki so se podali na prašno progo in zasedli prve tri stopničke so bili T. Krajnc ter T. Mulec, L. Šmon in D. Jelen ter J. Orlović in Z. Jurčević.

V vikendu smo združili več panog in obenem pokazali, da sta proga ter prostor resnično primerna za vse. Ponovno smo dokazali, da je zanimanje za tovrstne dogodke veliko.

Na podelitvah sta se pridružila tudi župan Občine Šoštanj, Boris Goličnik in direktor PV, Janez Rošer. Strinjala sta se, da je skrajni čas za ureditev poligona oz. proge, ki bo odprta vse leto in kjer se bomo lahko varno vozili, trenirali ter tekmovali. 

https://i.imgur.com/qBRoNja.jpg

Še enkrat hvala za podporo Premogovniku Velenje, Občini Šoštanj in vsem fantom za pomoč, našemu podmladku ter sponzorjem, ki so projekt podprli.

Velika zahvala gre generalnemu sponzorju Zavarovalnici Triglav, ki ima velik posluh za šport in nas je velikodušno podprla.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Kultura

Danes ob 19. uri vabljeni v Galerijo Velenje na koncert Pesem upora

Danes ob 19. uri vabljeni v Galerijo Velenje na koncert Pesem upora, posvečen dnevu upora proti okupatorju in 20-letnici članstva Slovenije v Evropski uniji. Nastopila bo vokalna zasedba FaVoZa....
Družba

S tretjo fazo zaključujejo izgradnjo vodovoda Petelinjek

Tretja faza vodovoda Petelinjek zajema izgradnjo vodovodnega omrežja skupne dolžine 774 m. V okviru investicije bodo izgradili sekundarne cevovode, priključne vodovode, tipsko črpališče in elektro priključek za hidroforno postajo. Z...
Družba

V Knjižnici Velenje si lahko do konca maja ogledate razstavo Dunajski model socialnih stanovanj

V velenjski knjižnici poteka razstava "Dunajski model socialnih stanovanj", ki je nastala v sodelovanju med Avstrijski kulturni forum Ljubljana / Österreichisches Kulturforum Laibach, Knjižnico Velenje in organizacijo Wiener Wohnen...
Kronika

Voznik tovornega vozila po avtocesti vozil pod vplivom kokaina

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj dopoldne na avtocesti, na območju Celja, opazili voznika tovornega vozila, ki je zelo nezanesljivo vozil....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023