Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  02.11. 2022 ob 08:07  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1721

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 2. november 2022

images/discussions/1667372838-bL0QyG-large.jpg

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek dopoldan smo v prometu ustavili voznika osebnega avtomobila, kateri ni posedoval vozniškega dovoljenja za vožnjo v cestnem prometu. Vozilo mu je bilo zaseženo zanj pa bomo napisali obdolžilni predlog.

V petek ob 9.40 smo v Šoštanju v bližini lokala Ippon obravnavali prometno nesrečo. Voznik osebnega avtomobila je trčil v drog javne razsvetljave. Preverjen je bil z alkotestom, kateri je bil pozitiven in tako sekundarni razlog za prometno nesrečo. Zanj bomo napisali obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 8.15 smo po obvestilu občana preverili voznika in vozilo na Preloški cesti saj je bilo vozilo že več kot uro v teku in v njem sumljiv občan. Kasneje se je vozilo odpeljalo, naši policisti so ga skušali ustaviti vendar ni upošteval kratkih zvočnih signalov in modrih luči. Policisti so zaradi njegove nevarne vožnje peljali za njim in ga na poti skušali večkrat ustaviti vendar ni upošteval zakonitih odredb. *Voznik je med drugim zapeljal v krožišče v nasprotni smeri, v  naselju vozil s krepko prekoračeno hitrostjo, večkrat vozil po levem delu vozišča, nevarno prehiteval. V Podgorju pri Slovenj Gradcu je trčil v policijsko vozilo in zapeljal proti policistoma, ki sta na srečo uspela pravočasno odskočiti, sicer bi ju povozil. Za ustavitev smo uporabili tudi stinger (ježasto podlogo). 29-letnega voznika, doma z velenjskega območja, ki je bil na hitrem  testu za droge pozitiven, vozil pa je tudi brez vozniškega dovoljenja, smo pridržali. V nadaljevanju ga bomo kazensko ovadili zaradi sumov storitve kaznivih dejanj nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

*(dopolnjeno s poročila PU Celje)

JAVNI RED IN MIR:

V petek zvečer smo posredovali v Šmartnem ob Paki, kjer je občan prijavil, da ga zmerja in nad njim vpije sosed. Zbrana so bila obvestila in pridobljene izjave. Kršitelju bomo izdali plačilni nalog. 

KRIMINALITETA:

V četrtek okoli 13. ure smo bili obveščeni o tatvini parfumov iz trgovine DM v Centru Nova. Neznanec je odtujil nekaj parfumov in si na blagajni pokril glavo s kapuco ter zapustil trgovino. Trgovino je oškodoval za 382,00 eur. Za storilcem poizvedujemo.

V petek zjutraj smo obravnavali tatvino nafte iz tovornega vozila. Odtujeno je bilo okoli 200 litrov nafte. Za storilcem poizvedujemo.

Na enoto je prišel občan in naznanil kaznivo dejanje Uporabe ponarejenega plačilnega sredstva. Iz dveh računov NLB je neznanec prek spleta odtujil denar v višini 2.194,00 eur in 3.836,00 eur. Za storilcem poizvedujemo.

V petek malo pred enajsto uro zjutraj je na enoto prišla občanka in naznanila kaznivo dejanje Nasilja v družini. Mož jo je zmerjal, se do nje vedel nasilno in nad njo vršil psihično nasilje. Nekaj dni pred tem jo je tudi odrinil. Fizično nasilje je vršil tudi nad hčerko. Zanj smo odredili ukrep prepovedi približevanja, podali bomo tudi kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilja v družini.

V nedeljo ob 02.50 zjutraj smo posredovali v Šoštanju, kjer je neznanec pristopil do voznika, kateri je ustavil z vozilom v centru mesta. Iz ključavnice mu je vzel ključ vozila. Ko je oškodovanec izstopil iz vozila, ga je osumljeni še udaril in spotaknil. Za storilcem poizvedujemo. 

V ponedeljek popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Odvzema mladoletne osebe. Občan je naznanil, da njegova bivša partnerica ni omogočila stika z njunim otrokom, kot je določeno v sodbi sodišča. 

V ponedeljek okoli 23.40 ure smo posredovali v lokalu Pit Stop, kjer sta se sprla in stepla dva občana. Eden izmed njiju je drugega poškodoval s steklovino-kozarcem po roki. Poškodovani je iskal pomoč v ZD Velenje in kasneje v bolnišnici Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel ureznine. Po zbranih obvestilih bomo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !