Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  05.01. ob 16:19  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  33

Podaljšujejo razpis za kulturne programe in projekte

images/discussions/1672931990-bL0QyG-large.jpg  Dom kulture Velenje - Foto: VisitSaleska

Na Mestni občini Velenje podaljšujejo razpis preko katerega bomo financirali kulturne programe in projekte. Sedaj lahko oddate prijavo na javni razpis oddate do torka, 31. januarja. 

V začetku decembra so na spletni strani www.velenje.si objavili javni razpis za izbiro kulturnih programov in projektov, ki jih bo v letu 2023 sofinancirala Mestna občina Velenje. Javni razpis podaljšujejo do 31. januarja 2023, vsa razpisna dokumentacija pa je na voljo na spletni strani www.velenje.si pod rubriko Javne objave.

Razpisanih je pet področij: A – kulturni programi, B – kulturni projekti, C – kulturni projekti s področja založništva (knjiga, cd, dvd), D – delovanje zveze kulturnih društev in E – projekti medkulturnega dialoga. Za sofinanciranje kulturnih programov in projektov v letu 2023 namenjamo 98.850 evrov.

Prijava mora biti v celoti izpolnjena in oddana v elektronski sistem. Natisnjen mora biti samo izpis s podatki o prijavi (kontrolni obrazec) in samo ta izpis, podpisan in žigosan, mora biti poslan po pošti oz. oddan osebno skladno z besedilom razpisa.

Mestna občina Velenje bo sofinancirala vse oblike ustvarjanja, posredovanja in varovanja kulturnih dobrin na področju besednih, uprizoritvenih, glasbenih, vizualnih, filmskih, avdiovizualnih in drugih umetnosti ter novih medijev, na področju založništva in knjižničarstva, kinematografije ter na drugih področjih kulture. Prijavitelji morajo prijave oddati do 31. januarja 2023, najkasneje do 23:59, ko se bo aplikacija za oddajo elektronske prijave zaprla.

Od prvega decembra ste lahko podali predlog o pobudi za podelitev priznanja kulturni ustvarjalec leta Mestne občine Velenje za leto 2022 in to lahko storite samo še do jutri 6. januarja. Priznanje so uvedli lani s spremembo odloka. Obvestilo o zbiranju pobud prav tako najdete na njihovi spletni strani www.velenje.si pod rubirko Javne objave. Kulturnega ustvarjalca leta Mestne občine Velenje bomo razglasili na osrednji občinski slovesnosti ob slovenskem kulturnem prazniku.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !