Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  01.02. ob 16:13  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  796

Občina pomaga mladim do prvega doma

images/discussions/1675245060-qeRpoL-large.jpg  Velenje - Foto: Aljoša Videtič

Mestna občina Velenje tudi letošnje leto omogoča mladim možnost pridobitve sofinanciranja stroškov kredita za reševanje prvega stanovanjskega problema za nakup stanovanja, stanovanjske hiše ali gradnjo hiše. V proračunu so za ta namen zagotovili 15 tisoč evrov.

Z dodatno finančno pomočjo na Mestni občini Velenje želijo, da mladi ostanejo v Velenju, hkrati pa z ukrepom privabljajo mlade od drugod, da si v Velenju ustvarijo dom, družino in se tukaj zaposlijo. 

Do enkratne pomoči so upravičeni mladi do 35 let, ki prvič rešujejo stanovanjski problem, in sicer z nakupom stanovanja ali stanovanjske hiše ali gradnjo stanovanjske hiše. Subvencija velja za stroške odobritve kredita, zavarovanje kredita ali plačilo obresti. Višina je omejena do 50 % stroškov kredita in ne več kot 3 tisoč evrov. Subvencija se odobri na podlagi vloge, ki se nahaja na spletni strani Mestne občine Velenje pod rubriko Javni razpisi in objave. V letošnjem proračunu so za ta namen zagotovili 15 tisoč evrov. Lani so takšen razpis objavili prvič in subvencijo je v skupni višini 14.683,19 evra pridobilo 13 mladih.

Reševanje stanovanjskih težav mladih je bila ena izmed zavez na županovem generacijskem forumu z mladimi, ki so ga pripravili decembra 2020. Mestna občina Velenje je v zadnjem obdobju uspešno izvedla tudi več aktivnosti, ki pomembno vplivajo na še boljšo kakovost življenja mladih. Mladim so tako za 50 % znižali komunalni prispevek, 5 stanovanj so lani namenili zgolj mladim do 30 let, več sredstev namenjajo za sledenje ciljem lokalnega programa razvoja delovanja mladih, mlade aktivno vključujejo v razvojne projekte, znesek enkratne denarne pomoči staršem ob rojstvu otroka so povišali za 100 % (sedaj znaša 300 evrov). Spodbujajo delovanje SAŠA inkubatorja in podpirajo mlade podjetnike, ki so na začetku svoje karierne poti. Lani so izdali brošuro Velenje za mlade, v kateri lahko mladi Velenjčanke in Velenjčani najdejo odgovore na marsikatero aktualno vprašanje s področja mladih. Brošura je na voljo tudi na njihovi spletni strani.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !