Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  21.10. 2022 ob 11:39  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1953

KP Velenje ponovno priča vandalizmu na pokopališčih

images/discussions/1666345169-DY2BDY-large.jpg  Današnji vandalizem na pokopališču Podkraj. - KP Velenje

Danes zjutraj so delavce Komunalnega podjetja Velenje (KPV) na odseku F na pokopališču Podkraj pričakali prevrnjeni zabojniki za smeti in kante za zalivanje na glavni cesti mimo pokopališča.

»Žalosti nas, da je takšnih in podobnih dogodkov vedno več. Območje pokopališča Podkraj je v manjši meri sicer pokrito s kamerami, vendar smo pri uporabi posnetkov zakonsko omejeni. Seveda imamo angažirano tudi varnostno službo, ki opravlja redne obhode po pokopališču predvsem v nočnem času, a očitno to storilcev ne odvrne. Samega pokopališča žal ne smemo zaklepati, tudi v nočnem času ne, ker gre za javni prostor,« so ob tem zapisali na Komunalnem podjetju Velenje.

Dodajajo, da nadzoru na pokopališčih posvečajo posebno pozornost, a je zanje ta naloga izjemno težka, »osebja je premalo, poleg tega pa je nemogoče poznati vsakega najemnika vsakega grobnega mesta in še sorodstvo zraven, da bi lahko presodili, kaj oseba počne na posameznem grobu,« pravijo.

Pri KPV so kraje na grobovih razdelili na tri osnovne kategorije:

− kraje iz objestnosti, »teh je največ,« pravijo, »udeleženi so povečini mlajši, sem pa sodijo tudi kraje zaradi 'nagajanja' skreganih sorodnikov,«

− kraje iz naslova bolezni, »povečini gre za kategorijo psihičnih obolenj, teh je precej manj,«

− kraje iz naslova socialne šibkosti, »teh je številčno najmanj, ko si oseba dejansko ne zmore privoščiti nakupa žalnih aranžmajev ali sveč,« so zapisali.

KPV prosi, da v primeru, da opazite neprimerno ali kaznivo ravnanje pokličite na PP Velenje ali pa jim to nemudoma sporočite na dežurno številko 041 304 333.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !