Super sobota za velenjske orle

Včeraj sta potekali kar dve državni prvenstvi za skakalce Smučarskoskakalnega klupa Velenje, in sicer na Ljubnem, kjer so se pomerili mladinci in mladinke do 20 let, ter v Velenju, kjer so po najvišjih mestih posegali fantje in dekleta, stari 14 in 15 let.

Na Ljubnem je med mladinci Miha Lipovšek Ročnik dosegel odlično 12. mesto, Žan Hriberšek je zasedel 24. mesto. Poudariti je potrebno, da je tekmovalo kar 43 mladincev ter da sta Miha in Žan tekmovala kategorijo višje. 

Nika Vetrih si je med mladinkami priskakala izvrstno 5. mesto in tudi ona je skakala kategorijo višje. 

V domačem Velenju se je, žal pred praznimi tribunami zaradi trenutnih razmer v državi, z naslovom državnega prvaka okitil član, Enej Faletič, ki je imel pred drugouvrščenim več kot 20 točk prednosti. Suverena zmaga.

Žiga Gajster je bil z 11. mestom zadovoljen, saj njegovi skoki kažejo napredek, zato je motivacija toliko večja. V klubu verjamejo v njegov čas.

V kategoriji dečki do 14 let je med 55 tekmovalci 9. mesto priskakal Lan Novak. Lan se zaveda, kje ima še rezerve, zato jih namerava v zimski sezoni dodobra izkoristiti.

Mlajša člana SSK Velenje, enajstletni Cene Brglez in dvanajstletni Miha Kikec, sta zasedla 53. in 55. mesto. Za fanta je bila to 1. tekma na tako veliki skakalnici, zato čestitke za pogum.

Ekipno je SSK Velenje zasedel 7. mesto in prehitel 11 ekip; zgolj 4 desetinke je fantom zmanjkalo do 6. mesta. Ekipi v sestavi Cene, Žiga, Lan in Enej iskrene čestitke. 

"Vsem staršem, trenerjem Janezu, Martinu in Davidu, predsedniku Milanu Živicu, vodji tekmovanja Luku Ograjenšku, tehnični in računski službi, komentatorju, vodjema naleta in izteka ter redarjem iskrena hvala," je ob tem zapisal SSK Velenje.

Rezultati:

DP - mladinke in mladinci do 20 let

  • 5. mesto - Nika Vetrih
  • 12. mesto - Miha Lipovšek Ročnik
  • 24. mesto - Žan Hriberšek

DP: D-14

  • 9. mesto - Lan Novak
  • 53. mesto - Cene Brglez
  • 55. mesto - Miha Kikec

DP: D-15

  • 1. mesto in naslov državnega prvaka - Enej Faletič 
  • 11. mesto - Žiga Gajster

Komentiraj