Slovenija na evropsko prvenstvo odhaja neporažena

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na zadnji pripravljalni tekmi v Velenju s 33:25 (14:15) premagala Srbijo in na evropsko prvenstvo odhaja s tremi zmagami - eno proti Iranu in dvema proti Srbom.

Po dokaj enakovrednem prvem polčasu, ki se je končal s 15:14 v korist gostujoče ekipe, so Slovenci v drugem povsem zagospodarili na velenjskem parketu in strli tekmece, ki so nastopili brez nekaterih svojih najvidnejših rokometašev, kot so Marko VujinPetar Nenadić in Žarko Šešum.

Črnogorski strokovnjak na slovenski klopi Veselin Vujović - v primerjavi s prvo tekmo je na tribuni pustil Matevža Skoka in Patrika Lebana, nastopila pa sta Saša Barišić-Jaman in Urh Kastelic - je preizkusil številne taktične variante, v obrambi so njegovi izbranci največkrat igrali inačico 6-0, občasno tudi 5-1, v igro pa je postopoma uvajal vse svoje rokometaše. Ti so bili večji del prvega dela igre izenačeni s tekmeci, v največje težave pa so zabredli v končnici prve polovice tekme, ko so zaostajali za dva gola (11:13, 13:15).

V drugem polčasu so odločneje pohodili na plin, v njihovi igri je bilo zaznati več energije, boljša je bila tudi obramba. Že v drugi minuti nadaljevanja so zaostanek s polovice tekme (14:15) spremenili v vodstvo (17:15), v nadaljevanju pa v dokaj ostrem ritmu postopoma višali svojo prednost. Najvišja je znašala osem golov (33:25). V slovenski izbrani vrsti sta bila najbolj učinkovita Gašper Marguč in Blaž Janc, oba sta dosegla po štiri gole.

Niko Medved, reprezentant Slovenije: 

"Na obeh tekmah smo prejeli kakšen zadetek preveč. Prvi polčas je bil izenačen, v drugem pa smo uveljavili našo daljšo klop. V teh dveh tekmah v Murski Soboti in Velenju smo dokazali, da smo boljši od Srbov, ki ima v svojih vrstah nekaj vrhunskih posameznikov. Na obeh tekmah je odločila borba in želja po dokazovanju, tega pa je bilo več na naši strani. V naši igri je bilo še vedno nekaj napak, ki jih moramo odpraviti do tekme z Makedonijo."

Jan Grebenc, reprezentant Slovenije: 

"V Velenju smo igrali bolje kot v Murski Soboti, predvsem to velja za našo obrambo. Napad je ostal na dokaj visoki ravni, bili smo zelo kreativni, kar je lepa popotnica pred odhodom na evropsko prvenstvo."

ČLANI, PRIPRAVLJALNA TEKMA

Velenje, sreda, 10. januar:

SLOVENIJA : SRBIJA 33:25 (14:15)

Slovenija: Lesjak, Kastelic, Blagotinšek 2, Henigman 3, Marguč 4 (1), Janc 4, Potočnik 1, Cingesar 3, Cehte 1, Medved 3, Zarabec 2, Bezjak 2, Barišić-Jaman 1, Grebenc 2, Žabič, Mačkovšek 2, Mlakar 3, Suholežnik.

Srbija: Milosavljev, Obradović 5, Vorkapić, Crnoglavac 1, Đukić 1, Radivojević, Marković, Stojković 3, N. Ilić 1 (1), V. Ilić 2, Zelenović 6, Beljanski 2, Jovanović 3, Stevanović 1, Ivanišević, Vujić, Nenadić, Đorđić, Marsenić.

Sedemmetrovke: Slovenija 2 (1), Srbija 1 (1).

Izključitve: Slovenija 8, Srbija 12 minut.

Komentiraj