Reprezentant Verdinek nova okrepitev Gorenja Velenja

V okviru zamenjave igralcev med RK Gorenje Velenje in RK Maribor Branik, se v Velenje seli 23-letni levokrilni reprezentant Matic Verdinek. Verdinek je s klubom sklenil dvoletno sodelovanje, z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono. V Maribor pa odhaja 21-letni Andris Celminš, ki je večino časa preživel na posojah v Ribnici in Slovenj Gradcu.

Verdinek je svojo športno pot začel pri Celju Pivovarni Laško, kjer je prvič okusil igranje v članskem moštvu, leta 2013 pa je prestopil v mariborski Branik, katerega barve je branil v zadnjih treh sezonah. Selektor reprezentance Veselin Vujović, je Verdineka povabil na priprave pred tekmama v boju za nastop na evropskem prvenstvu, ki se bo odvilo prihodnje leto na Hrvaškem, Verdinek pa je k dvema zmagama prispeval pet zadetkov.

Za spletno stran RK Gorenje Velenje sta podala izjavo direktor Gorenja Velenja, Matej Avanzo in nova okrepitev, Matic Verdinek.

Matej Avanzo: "Ob zaprtju finančne konstrukcije za novo sezono smo se v klubu že sprijaznili z dejstvom, da bomo na mestu levega krila kljub ogromnemu številu tekem morali tvegati in skušati preživeti le z enim izkušenejšim posameznikom, kapetanom Nikom Medvedom, čeprav bi si, jasno, na tem igralnem mestu želeli dva vrhunska rokometaša. A nazadnje je ob obojestranskem interesu z RK Maribor Branik prišlo do dogovora o tem, da v Velenje iz Maribora pride slovenski reprezentančni igralec Matic Verdinek, v nasprotno smer pa odide član estonske izbrane vrste Andris Celminš. Z njegovim odhodom smo sicer izgubili obetavnega levičarja, a okrepili v našem moštvu za naslednjo sezono še edino resneje deficitarno mesto levega krila. In to z Verdinekom, za katerega smo zanimanje in tudi pogovore opravili že spomladi, a se nato zaradi že omenjenih finančnih zadržkov morali angažmaju odpovedati. Zdaj se je vse skupaj izšlo drugače, ob čemer bi se v imenu našega kluba želel iskreno zahvaliti mariborskim kolegom za konkreten in več kot korekten odnos pri vseh pogajanjih."

Matic Verdinek: "Sodelovanje z Rokometnim klubom Maribor Branik se je po treh sezonah zame končalo. Ob tem bi se rad iskreno zahvalil vodilnim, štabu, vsem dosedanjim trenerjem in pa, jasno, tudi soigralcem za vsa tri leta sodelovanja, predvsem pa za možnost napredovanja. Ravno v Mariboru so se mi namreč odprle poti za nove izzive in doseganje novih, še višjih ciljev. V barvi črno-rumenega dresa bom imel enkratno priložnost zaigrati na tekmah višje ravni, saj bomo z RK Gorenje Velenje igrali tako v Ligi prvakov kot v Ligi SEHA Gazprom. Poleg omenjenih dveh tekmovanj sta tu seveda še Liga NLB in Pokal Slovenije, za katera menim, da ju lahko z jasno zadanimi cilji, o katerih ne dvomim, nedvomno osvojimo. Prav zato se prihoda v Velenje zelo veselim, najprej pa me čakajo priprave in obdobje, v katerem bom spoznal vse nove soigralce ter in da tako tudi zares obrnil nov list v moji rokometni karieri."


Preberite tudi:
Zgrajena bodo nova neprofitna stanovanja
Klezmer Connection
Obračun komunalnih storitev januar-junij 2017 za individualne hiše

Komentiraj