Dober uvod premalo za zmago v Španiji

Velenjčani so se v drugem krogu Lige Evropa odpravili v Španijo na gostovanje k ekipi BM Logroño La Rioja. Po dobrem uvodu in vodstvu s štirimi zadetki, so črno-rumeni morali na koncu tekme priznati premoč Špancem. Tekma se je končala z rezultatom 31:26 v korist domačinov. 

V drugem krogu skupinskega dela Lige Evropa so se Velenjčani odpravili na gostovanje k ekipi BM Logroño La Rioja. Španci so v prvem krogu izgubili z  švedskim IK Sävehof, Velenjčani pa s svetovnim klubskim prvakom, nemškim Magdebrgom. 

Prvi zadetek na tekmi drugega kroga Lige Evropa je dosegla ekipa BM Logroño La Rioja in povedla z 1:0. Za Velenjčane je prvi zadetek na tekmi dosegel Timotej Grmšek in rezultat izenačil. V 5. minuti je Aleks Kavčič zadel za prvo vodstvo črno-rumenih. Borba v obrambi in lahek zadetek Kenana Pajta sta Velenjčane v 13. minuti popeljala do štirih zadetkov prednosti. Domačini so se v 15. minuti približali na en zadetek zaostanka. Branko Predović je v 19. minuti povečal prednost gostov. Španci so v 24. minuti povedli za en zadetek, v 28. minuti pa prednost povečali na tri. Rezultat po koncu prvega polčasa je bil 18:14 v korist BM Logroño La Rioja. 

Prvi napad v drugem polčasu je pripadel Velenjčanom. Domen Tajnik je z zadetkom v 32. minuti zmanjšal zaostanek črno-rumenih na 3 zadetke. Jernej Drobež je v 36. minuti približal ekipo Gorenja Velenja na gol zaostanka. Domačini so v 40. minuti povečali prednost na 4 zadetke. V 48. minuti je Aleks Kavčič postavil rezultat 25:23. Španci niso popuščali, v 29. minuti so prednost povečali na 5 zadetkov. Tekma se je končala z rezultatom 31:26 v korist domačinov. 

Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil s petimi zadetki Aleks Kavčič, s štirimi sta mu sledila Domen Tajnik in Branko Predović. Vratarja Aljaž Panjtar in Emir Taletović sta skupaj zbrala 13 obramb. 

02. krog Lige Evropa, 26. oktober, 20.45 (Logrono)
BM LOGRONO LA RIOJA : RK GORENJE VELENJE 31:26 (18:14)
RK GORENJE VELENJE: Panjtar (7 obramb), Taletović (6 obramb), Haseljić (3), Tajnik (4),Pajt (3), Starc, Miklavčič (1), Drobež (3), Sokolič (2), Verdinek, Šiško, Grmšek (1), Jovičić, Mlivić, Predović (4), Kavčič (5)

Komentiraj