Župan sprejel olimpijce in podelil priznanje

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je v petek, 10. septembra, sprejel velenjske olimpijce, ki so se udeležili nedavnih iger v Tokiu. Janji Garnbret in Frančku Gorazdu Tiršku se je zahvalil za izjemen uspeh in osvojene medalje. Gorazdu Hrenu, selektorju slovenske reprezentance v športnem plezanju, je ob tej priložnosti podelil županovo priznanje za dolgoletni prispevek k razvoju in prepoznavnosti plezalnega športa v Velenju in širše.

V Vili Bianci je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol sprejel odlične športnike, ki so s svojimi vrhunskimi rezultati na olimpijskih igrah v Tokiu pomembno prispevali tudi k prepoznavnosti Slovenije in Velenja. Izrazil je izjemen ponos in spoštovanje do njihovega dela ter izpostavil njihov pomemben prispevek pri promociji vrhunskega športa. Ob tej priložnosti je selektorju slovenske reprezentance v športnem plezanju Gorazdu Hrenu podelil županovo priznanje za dolgoletni prispevek k razvoju in prepoznavnosti plezalnega športa v Velenju in širše.

Srečanje se je nadaljevalo na odprtju Pikinega festivala, kjer je župan odličnim športnikom podelil tudi čeke; in sicer Janji Garnbret in Frančku Gorazdu Tiršku po 3.000 evrov, Gorazdu Hrenu pa 1.000 evrov. Za sodelovanje na olimpijskih igrah bo 1.000 evrov prejela tudi atletinja Anita Horvat. Za ta namen je Mestna občina Velenje skupaj namenila 12.032 evrov proračunskih sredstev.

Utrinke iz odprtja Pikinega festivala si lahko ogledate s klikom TUKAJ.

Komentiraj