V enoti Vrtca Velenje ter v Vrtcu Sonček Šmartno ob Paki so postavili pitnik

V torek, 10. 9. 2019, je Komunalno podjetje Velenje v prostorih Vrtca Velenje, enoti Lučka in prostorih Vrtca Sonček v Šmartnem ob Paki pripravilo kratek program ob uradni predaji pitnika Pinga.

Varovance velenjske enote je ob tej priložnosti nagovorila podžupanja Mestne občine Velenje gospa Darinka Mravljak, varovance vrtca Šmartno ob Paki pa je nagovoril župan Občine Šmartno ob Paki gospod Janko Kopušar. Na obeh predajah je zbrane nagovoril tudi direktor Komunalnega podjetja Velenje magister Gašper Škarja.

Poleg nastopa kitarista, so se varovanci vrtca zabavali tudi v družbi klovnese Mici, ki pozna čudežne lastnosti vode in dobro vé, da ta ni dobra le za pitje, temveč je koristna tudi za naše zdravje. V znak dobrodošlice so otroci Pingu zapeli še nekaj pesmi.

Komunalno podjetje Velenje je doniralo pitnika Pingo z namenom, da tudi na ta način spodbujajo otroke k pitju vode iz pipe. 

"Iz pitnika namreč priteče najboljša voda, Šaleški biser – okus zdravja, ki je veliko boljša alternativa od ustekleničene vode in bolj zdrava izbira od sladkanih in gaziranih pijač, saj ne vsebuje dodanih sladkorjev ali drugih škodljivih dodatkov. Prav tako ob takšnih priložnostih vedno znova opozarjamo tudi na pomen ohranjanja narave, njenih habitatov, smotrne porabe dobrin in ponovne uporabe. Naloga komunalnih podjetij namreč že dolgo ni več samo oskrba s komunalnimi dobrinami in storitvami, ampak postaja vedno bolj pomembno tudi osveščanje uporabnikov. Naše stališče, ki ga želimo prenesti tudi na (naj)mlajše generacije, je, da moramo trajnostno ravnati z vodnimi (in drugimi) viri oziroma vodo v vseh fazah njenega naravnega vodnega kroga – torej od zajema in priprave pitne vode, do distribucije uporabnikom, njene uporabe, zbiranja, odvajanja in čiščenja odpadne vode in vračanja nazaj v naravo," so ob tem zapisali na KP Velenje.

Komentiraj