Upravnike večstanovanjskih stavb pozvali k preventivnim ukrepom

Mestna občina Velenje je zaradi širjenja koronavirusa danes k preventivnim ukrepom pozvala tudi upravnike večstanovanjskih stavb v Velenju.

Prosili so jih, da v objektih nujno uvedejo nekatere preventivne ukrepe. Pozvali so jih, da zagotovijo, da se v dvigalu vedno prevaža največ ena oseba (izjema so seveda osebe iz istega stanovanja, in tiste, ki pomagajo starejšim), da poskrbijo, da je oddaljenost med čakajočimi na dvigalo ustrezna, torej vsaj meter in pol. Stanovalce morajo obvestiti o možnostih prenosa okužbe preko trdnih površin, opozorijo jih naj na higieno kašlja, redno in temeljito umivanje rok, naj se izogibajo dotikanju oči, ust, nosu, osebe z znaki katere koli bolezenske okužbe, naj se zadržujejo doma. Prepovedano je kakršno koli druženje po hodnikih, pred blokom ali v njegovi okolici.

Upravnike večstanovanjskih stavb so pozvali tudi, da zagotovijo redno in temeljito razkuževanje vseh vhodov v objekte, vseh prijemal v objektu (kljuke, ograje, stikala …) in tudi dvigal.

Vsa navodila o preventivnem ravnanju za stanovalce naj bi upravniki izobesili na vhode v stavbe, oglasne deske in v dvigala.

Le z upoštevanjem vseh preventivnih ukrepov lahko omejimo širjenje koronavirusa in tako poskrbimo za večjo varnost vseh nas. 

Komentiraj