Splošna bolnišnica Slovenj Gradec zaprla glavni vhod

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so v času od petka, 20. 3. 2020, do danes opravili 69 testov na Covid-19, vsi testi so bili negativni.

Opažajo pa porast števila pozitivnih v regiji, kar kaže, da se vsi ne držijo dosledno danih strokovnih navodil. “Trudimo se, da izobražujemo in vzgajamo tudi lastne zaposlene, da spoštujejo priporočila in navodila v času epidemije Covid-19. Vsako nespoštovanje navodil, predvsem pri zdravstvenih delavcih ni dopustno, zato opozarjamo na odklone in ponovno apeliramo na dosledno spoštovanje navodil,” je za Koroške novice povedal direktor bolnišnice dr. Janez Lavre.

Paciente prosijo, da spoštujejo navodila osebja ob vstopu v bolnišnico. Hkrati obveščajo, da so zaprli glavni vhod bolnišnice in da je ta na voljo samo osebju s kontrolo pristopa.

Pacienti, ki potrebujejo nujne zdravstvene storitve, bodo triažirani pred Urgentnim centrom, če pri njih ne bo suma na okužbo z virusom Covid-19, bodo napoteni na staro kirurško urgenco ali IPP v pritličju internega oddelka. Pacienti, pri katerih obstaja sum, na okužbo s Covid-19, bodo obravnavani v Urgentnem centru.

Foto: sb-sg.si

Komentiraj