Pred ZD Nazarje protestiralo več 100 občanov #foto

Včeraj, 14. 5. 2019, se je okoli 16. ure pred Zdravstvenim domom Nazarje zbralo več sto občanov Zgornje Savinjske doline z namenom opozarjanja na pravico do učinkovitega zdravstvenega sistema, ki jim ta kot državljanom pripada. "Župani, to ni igra, za življenja gre," so opozarjali s transparenti.

Namreč, pred dobrim mesecem dni so zdravstveni dom v Nazarjah zapustili kar trije zdravniki od šestih, to pa je uradno s prvim majem pripeljalo do prvih posledic za tamkajšnje občane. Brez osebnega zdravnika je ostalo več kot 10 tisoč ljudi, prikrajšani pa so tudi od 24-urne nujne zdravniške pomoči. V dolini jim je na voljo le reševalno vozilo za nujne prevoze.

Odločno krivijo vodstvo zavoda

Civilna iniciativa za ohranitev zdravja Zgornjesavinjčanov odločno krivi vodstvo zavoda. Pravijo, da ima zavod izgubo že v višini milijona evrov, ta pa naj bi se kopičila že dolgo let in s tem povzročila tudi kadrovski kolaps.

Direktorica Javnega zavoda ZSZD Nazarje Darja Es očitke zavrača. Pravi, da naj bi zdravniki zapustili zdravstveni dom zaradi preobremenitve dela na večih deloviščih in da se trenutno trudijo vzpostaviti normalno stanje z zaposlitvijo novih zdravnikov. 

Galerija Fotografij

Komentiraj