Ponovno prebudimo mesto "Vrnimo živl'e'je v Vele'je"

V času, ko se ukrepi postopoma sproščajo si tudi Mestna občina Velenje (MOV) in velenjski javni zavodi prizadevajo, da se v mesto vrnejo dogodki in prireditve, ki bodo kulturno oživeli naše mesto.

Ob tem so na MOV zapisali: "Za nami so zelo stresni tedni pandemije koronavirusne bolezni, v katerih smo se morali navaditi na čisto drugačen način življenja. Prepovedano je bilo druženje, nič več nismo smeli pripravljati dogodkov in prireditev, zdelo se je, da se je čas nekako ustavil. Upoštevati smo morali tudi številne ukrepe, s katerimi smo omejili širjenje pandemije. Velenjčanke in Velenjčani smo ukrepe upoštevali in sedaj, ko se zaradi dobrega stanja v državi ukrepi Vlade Republike Slovenije in Nacionalnega inštituta za javno zdravje rahljajo, se tudi v Velenje – mesto, ki ima srce –, življenje počasi vrača."

Skupaj z javnimi zavodi bodo počasi začeli pripravljati tudi dogodke. Zaenkrat le takšne za do 50 oseb in seveda še vedno ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov. 1. junija tudi kino ponovno odpira svoja vrata.

Ponovno bodo postavili srca iz sončnic

V ponedeljek, 25. maja, bodo v Velenju ponovno postavili tri srca iz sončnic, ob katerih so se lani tako občani kot tudi turisti radi fotografirali. Srca so obnovili in jih bodo postavili pred mestno hišo, v Sončni park in na Velenjsko plažo.

"Veseli bomo, če se boste tudi letos ob njih fotografirali in objavljali fotografije na družbenih omrežjih, pripišite ob objavi #vrnimoživlejevveleje," sporočajo iz MOV.

Na MOV ostajajo optimistični, občanom pa sporočajo: "Imamo tudi novo podobo, ki s sončnicami obljublja, da bo vse še dobro in da bo v Velenju kmalu spet živahno. Pokažimo, da držimo skupaj in da bomo skupaj zmogli tudi v tej situaciji. In počasi bo Velenje ponovno zaživelo v vsej svoji ponudbi in priložnostih." 

Komentiraj