Nameščanje oseb v izolacijo v velenjski hotel brez vedenja lokalne skupnosti

"Danes zvečer smo iz medijev izvedeli, da bo še to noč v Hotel Paka, ki je v lasti Gorenje Hisense, v izolacijo nameščenih približno 50 oseb, ki bodo prispele iz Španije. Nesprejemljivo je, da je lokalna skupnost to informacijo izvedela iz medijev, zato jutri zjutraj pričakujemo od Vlade Republike Slovenije vsa pojasnila v zvezi z namestitvijo oseb v izolacijo," sporočajo iz Mestne občine Velenje.

Vladi Republike Slovenije pa sporočajo, da je tovrstno ravnanje, brez soglasja lokalne skupnosti, skrajno neodgovorno, saj povzroča dodatne skrbi in negotovost pri ljudeh, ki so v tem kriznem obdobju že tako nezaupljivi.

Mestna občina Velenje dodaja: "Kot lokalna skupnost smo v prvi vrsti zadolženi, da poskrbimo za zdravje in varnost naših občank in občanov ter jih ne izpostavljamo dodatnim tveganjem za morebitno okužbo s koronavirusom."

Velenje je bilo v preteklosti vedno naklonjeno ljudem, ki so prihajali iz območij, kjer so bili ogroženi zaradi različnih vzrokov. Občina je še vedno pripravljena pomagati ranljivim skupinam posameznikov, pričakujejo pa, da bodo v takšne odločitve aktivno vključeni, saj bodo le tako lahko pravočasno sprejemali potrebne preventivne in varnostne ukrepe ter o tem obveščali javnost.

Preberite: Sprejeli prve ukrepe za zaščito naseljenih v velenjskem hotelu in občanov

 

Komentiraj