Knjižnica Velenje v Šmartnem ob Paki s projektom "Čebela BERE med"

Z namenom prenesti pomen čebel med otroke in njihove starše, so se združile v sodelovanju lokalne akcijske skupine (LAS): LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline je skupaj z LAS Mežiške doline, LAS Spodnje Savinjske doline, LAS Raznolikost podeželja, LAS Mislinjske in Dravske doline.

V mesecu juliju v Knjižnici Šmartno ob Paki gostijo čebelarski kotiček, ki je del operacije Čebela BERE med. V izobraževalno didaktičnem kotičku lahko tako otroci kot odrasli podrobneje spoznajo pomen čebel za naše okolje, preizkusijo se lahko v čebeljih igrah ali pa sestavljajo čebelje sestavljanke.

V tem času so jih obiskale tri skupine otrok iz vrtca Šmartno ob Paki in Bambi ter lokalni čebelar Tomaž Lesjak. V sklopu projekta je nastala tematska slikanica »Čebela BERE med« ilustratorke Urške Stropnik Šonc, katero so otroci prejeli v dar.

"Operacija "Čebela BERE med" predstavlja doprinos k razvoju lokalnih knjižnic, k povečanju njihovih vsebin ter prenosu inovativnih znanj in dobrih praks. Z operacijo sodelovanja želimo med otroke in njihove starše prenesti pomen čebel na naše okolje," so ob tem zapisali pri Knjižnici Velenje.
 
Projekt podpira tudi občina Šmartno ob Paki.

Komentiraj