Gradnja prireditvenega prostora v polnem zagonu

Od junija lani, ko so začeli z deli ob Velenjskem jezeru, se je do danes že veliko spremenilo.

V preteklih mesecih je izvajalec VG5 d. o. o. poleg sten servisnega objekta izvedel še temeljenje v območju odra, komunalne vode ter odbijal glave pilotov. V letu 2019 je bilo izvedenih del v višini 1.353.308,71 EUR. Od tega samo GOI dela v višini 1.295.592,69 EUR. Za sofinanciranje projekta je Mestna občina Velenje v preteklem letu s strani EU in SLO prejela sredstva v višini 1.018.453,52 EUR.

Dela potekajo skladno s terminskim načrtom. Podporniki, ki bodo nosili oder v jezeru in ob njem, že stojijo. Komunalna infrastruktura je urejena prav tako že stoji servisni objekt, ki bo služil za vse servisne dejavnosti in kot pisarna Turistično informacijskega centra. V objektu pa bodo tudi prostori za hišnika in za vso opremo, ki jo bodo potrebovali za organizacijo prireditev.

S prireditvenim odrom in prostorom želi Mestna občina Velenje sanirati degradirano območje v izmeri več kot 46 tisoč m², in ga s povrnitvijo družbene, okoljske in ekonomske vrednosti nameniti za turizem oz. izvajanje koncertne in festivalne dejavnosti.

Podrobneje o projektu: Kako je zasnovan projekt Prireditveni oder in prostor na jezeru? #foto

Foto: FB - CTN Prireditveni oder in prostor Velenje

Komentiraj