Zvezde pod zvezdami: Carmine Street Guitars

Tudi letos poletni kino na prostem Zvezde pod zvezdami ob ponedeljkih ob Domu kulture Velenje na ogled brezplačno ponuja žanrsko raznolike filmske projekcije. V ponedeljek, 26. julija, ob 21.30 bo na ogled dokumentarni film z naslovom Carmine Street Guitars.

Kratek opis: V Greenwich Villageu, ki je nekoč veljal za središče newyorškega boemskega življenja, zdaj kraljujejo drage restavracije in dizajnerski butiki. Toda ena trgovina v samem srcu četrti se trmasto upira gentrifikaciji. To je Carmine Street Guitars, kjer mojster Rick Kelly in njegova mlada vajenka ročno izdelujeta kitare iz lesa, najdenega v starih hotelih, barih, cerkvah in drugih okoliških zgradbah. Kitare, narejene iz teh »kosti mesta«, niso videti in ne zvenijo kot nobena druga kitara, zato so med Kellyjevimi strankami ikone, kot Bob Dylan, Lou Reed, Patti Smith in Jim Jarmusch.

Dokumentarni film, 80 minut (Kanada)
Režija: Ron Mann

Nastopajo: Rick Kelly, Eszter Balint (Bolj čudno od raja), Christine Bougie (Bahamas), Nels Cline (Wilco), Kirk Douglas (The Roots), Eleanor Friedberger, Bill Frisell, Dallas Good in Travis Good (The Sadies), Dave Hill, Jaime Hince (The Kills Jim Jarmusch, Lenny Kaye (Patti Smith Group), Marc Ribot in Charlie Sexton (Bob Dylan Band)

Vstop prost. V primeru slabega vremena bo predstava v veliki dvorani Kina Velenje.

Komentiraj