V ponedeljek tretja Šola za starše

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje bo v ponedeljek, 11. januarja 2021, ob 17.30 uri, pripravila tretje predavanje v novi sezoni Šole za starše in hkrati prvo v letu 2021.

Tokrat so se odločili za temo, ki je še vedno velik tabu, a ravno v času pandemije novega koronavirusa se jim zdi prav, da se pogovarjate tudi o smrti in žalovanju.

Tema: »Dedek je šel v nebesa … in kdaj pride nazaj?«

SMRT V DRUŽINI – kako jo razumeti in odžalovati

Predavateljica: Niki Jakol, univ. dipl. psih.

Niki Jakol je psihologinja, ki dela z odraslimi na področju preventive duševnega zdravja, na Centru za krepitev zdravja ZD Velenje. Več let je delovala tudi v Psihološki ambulanti za otroke in mladostnike, predvsem s predšolskimi otroki in njihovimi starši. Je voditeljica treningov starševstva Neverjetna leta.

Na predavanju, ki bo potekalo preko ZOOM-a, bodo razložene bistvene značilnosti procesa žalovanja, tako pri odraslih kot otrocih v različnih razvojnih obdobjih. Podana bodo preprosta in konkretna priporočila, kako ob smrti v družini ravnati z otroki, kako se z njimi pogovarjati in jih ustrezno podpreti. Predstavljene bodo tudi različne vrste izgub in kako le-te vplivajo na naše doživljanje.

Za sodelovanje na predavanju prosijo za prijavo na mzpm.velenje@vilarozle.si, do ponedeljka, 11. januarja 2021, do 10. ure. Na dan predavanja vam bodo poslali povezavo na našo e-pošto.

Komentiraj