Številne brezplačne aktivnosti ob svetovnem dnevu turizma

Zavod za turizem Šaleške doline tudi letos pripravlja brezplačne aktivnosti v okviru svetovnega dneva turizma, ki ga praznujemo 27. septembra. Letošnja osrednja tema je Turizem za vključujočo rast, ki je namenjena ponovnemu zagonu turizma. Slednji bo pripomogel k hitremu okrevanju in rasti, pri čemer je bistven vključujoč razvoj, ki naj bo pravičen do vseh.

Na Zavodu za turizem Šaleške doline bodo svetovni dan turizma obeležili s številnimi brezplačniki aktivnostmi:

V nedeljo, 26. septembra, ob 10. uri vabljeni na brezplačno lokalno turistično vodenje s kolesi. Zbirno mesto bo pred Vilo Bianco, Stari trg 3, Velenje in pred Občino Šoštanj, Trg svobode 12, število oseb je omejeno na 10.

V soboto in nedeljo med 9. in 17. uro bo v Vili Bianca Dan odprtih vrat. Za vnaprej najavljene skupine (do 5 oseb naenkrat) bodo organizirali vodene oglede čudovitih prostorov vile. Ob tej priložnosti bodo za vse obiskovalce pripravili manjšo degustacijo lokalnih dobrot.

Obvezne predhodne najave na turizem@velenje.si ali 03/ 896 17 15 do petka, 24. septembra do 20. ure. Vse aktivnosti bodo organiziranje skladno z ukrezi Vlade RS in priporočili NIJZ.

Komentiraj