Premiera filma iOtok in srečanje z Matetom Dolencem v Velenju

V Knjižnici Velenje bo danes, 2. decembra 2019, ob 18.30 uri potekala predstavitev knjige Mateta Dolenca Kako dolg je čas. Po predstavitvi pa v Kinu Velenje sledi premiera dokumentarnega filma iOTOK, režiserja Mihe Čelarja. Napovednik dogodka si lahko ogledate tudi s klikom TUKAJ.

Pisec, ki je Jadranskemu morju in otoku Biševu posvetil kar 8 svojih knjig, je skupaj s filmarjem tri leta spremljal prizadevanja zadnjih Biševljanov, da bi slikoviti otok rešili pred izumrtjem.

Dokumentarni film iOtok

(Slovenija, Hrvaška)
Dokumentarni film

Dolžina:    91 min
Režija:    Miha Čelar
Nastopajo:    Mate Dolenc

iOtok je transmedijski dokumentarec o zadnjih trinajstih prebivalcih kultnega jadranskega otoka Biševo, ki se borijo za preživetje otoške skupnosti. Glavna protagonista zgodbe, mladi par Lada in Lucio, sta ustanovila mestni odbor, da bi za otok pridobila pravni status in ga tako zaščitila pred agresivno turistično industrijo. Ta hoče Biševu odvzeti staro otoško šolo in jo preurediti v turistični center z multimedijskimi prezentacijami in zasloni na dotik. Če jim bo uspelo, bo življenje na otoku obstalo le še v ‘digitalni obliki’…

Komentiraj