Muzej Velenje v tem tednu kar trikrat brezplačno odpira svoja vrata

Velenjski muzealci ob dnevu družin, starejših in na mednarodni muzejski dan poklanjajo brezplačen ogled treh muzejskih enot.

V tem tednu bodo v Muzeju Velenje kar trikrat brezplačno odprli svoja vrata.

  • V sredo, 15. maja, ob mednarodnem dnevu družin, si bodo stalne in občasne razstave Muzeja Velenje na Velenjskem gradu brezplačno lahko ogledale družine.
  • V četrtek, 16. maja, ob dnevu starejših, bodo imeli prost vstop v muzej na Velenjskem gradu in v Muzej usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju upokojenci.
  • Na mednarodni muzejski dan, v soboto, 18. maja, pa si boste vsi obiskovalci lahko brezplačno ogledali muzejske razstave na Velenjskem gradu, v Hiši mineralov in v Muzeju usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju.

Muzej na Velenjskem gradu in Muzej usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju sta za ogled odprta med 10. in 18. uro, Hiša mineralov v Starem Velenju pa med 13. in 17. uro.

Na mednarodni muzejski danv soboto, 18. maja, se bo na Velenjskem gradu odvilo več glasbeno obarvanih dogodkov, ki jih bodo  velenjski muzealci pripravili v sodelovanju z Glasbeno šolo Fran Korun Koželjski Velenje.

  • Obiskovalce bodo ob 10.30 in ob 14. uri s prenovljenega grajskega balkona pozdravile fanfare.
  • Učenci in dijaki oddelka za trobila bodo pravo grajsko glasbeno vzdušje pričarali tudi ob 12.00 in 15.30 v grajskem atriju. 
  • Mednarodni muzejski dan bo ob 17. uri z glasbo zaokrožil kitarski orkester Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

Komentiraj